The Eagle

Marcus Aurelius' far var hærfører for 1. kohorte af 9. legion, som er forsvundet i det nordligste Britannia, hvor vilde krigere regerer i bjergene. Marcus følger i hans fodspor som centurion, men gives en ærefuld afsked, da han skades i kamp. Sammen med sin britiske slave, Esca, drager han mod det mørke Skotland for at opklare, hvad der skete med faren, og redde romerrigets fanespyd, Ørnen, hjem igen. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Drama
Instruktør Kevin Macdonald
Medvirkende Channing Tatum, Jamie Bell, Mark Strong, Donald Sutherland
Spilletid 114 min.
Biopremiere 24.03.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jamie Bell

Den unge nordengelske Jamie Bell fik et kæmpe gennembrud med sin hovedrolle i den socialrealistiske tåreperser 'Billy Elliot' (2000). Filmen blev et blev et internationalt hit og nomineret til en Oscar. Bell modtog talrige priser for sin præstation heriblandt den prestigefyldte brittiske BAFTA-pris. Efterfølgende har Bell haft hovedrollen som...

Anmeldere

Politiken
"Kampscenerne er voldsomme og så realistiske, at man får åndenød. Men det sker uden at kampene får actionfilmens klichépræg. Her er ingen computeranimerede blodsprøjt."

Berlingske
"...den er solid underholdning med sin heroiske hyldest til gammeldags dyder som tapperhed og loyalitet."

Information
"MacDonalds professionelle vovemod har denne gang ikke blot ført ham langt tilbage i tiden, men også tilbage til en decideret antikveret fortælletone."

Ekstra Bladet
"Det er simpelt hen jævnt kedeligt, og indtil flere eminente skuespillere går til spilde undervejs - lad os håbe, lønningssedlen har været sjovere end manuskriptet."

B.T.
"I glimt rammer filmen fede øjeblikke a la »Gladiator«, »Apocalypto« og »Valhalla Rising«, mens det samlede indtryk er noget mere gennemsnitligt."

Cinemazone
"Action-eventyret er nemlig old school ramasjanghygge uden skyggen af 3D, CGI (som selvfølgelig er blevet benyttet, men ikke tydeligt) eller påklistrede romancer og moderne kvindefigurer."

Brugere

01/03-16Dyster og ulogisk
Det fantastiske skotske landskab skaber en særlig stemning og er en flot ramme om en dyster, men ikke fantastisk historie. Et langt stykke vej er filmen lovende, men slutningen er både usandsynlig og ulogisk.

23/08-11Ærefuld romer sparker liv i sandalen
Okay, det er måske en lidt fjollet overskrift, men helt forkert er det ikke. For sværd-og-sandal-filmen 'The Eagle' leverer både heftig action og smukke scenerier, mens Roms ære forsøges genvundet blandt barbariske krigere bag fjendens linier. Det er underholdende sandal-ramasjang herligt befriet for påklistrede computereffekter og den ellers obligatoriske og tilfældig romance – med mindre man selvfølgelig regner de til tider intense øjeblikke mellem vor to helte med, guess not. Men desværre er den ellers spændende tur ind i det mystiske land ikke lige vedkommende hele vejen og en vis tomgang spores undervejs.
- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...iv-i-sandalen/

26/03-11Kedelig!
Sværd og sandal-genren vil åbenbart ikke dø. Det kommer nogen gange publikum til gode, når film som 'Gladiator' ser dagens lys, men også det modsatte, når film som 'Centurion' og nu 'The Eagle' hiver fat i den gamle, støvede genre.

'The Eagle' starter ellers godt. Den unge kommandant Marcus Aquila (Channing Tatum) ankommer til en øde udpost i Skotland, hvor romerne har slået sig ned. Marcus er søn af hærlederen fra den sagnomspundne 9. legion, der forsvandt i området 20 år tidligere. Faderen blev vanæret in absentia, og romernes stolte varetegn ørnen forsvandt.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldelse/the-eagle/207

24/03-11Bag kulisserne
Kun én vej fører om bag den afsides loch, hvor de sidste optagelser til Kevin Macdonalds episke romerfilm ”The Eagle” foregår. Stedet er det nordligste Skotland, tiden er november 2009, og i to uger har regnen tegnet vandrette streger gennem luften, så dråberne æder sig ind i kinderne.

En morgen klokken seks kører filmens dansk-britiske cheffotograf, Anthony Dod Mantle, op ad bjerget for at møde på settet, inden solen står op. Halvvejs oppe ad bakken får han øje på produktionens transportable toilet. Det står på hovedet og hælder gårsdagens efterladenskaber ud over klipperne. Oppe på toppen ser Dod Mantle, at hele platformen med kameraskinnerne og dollyen hænger ud over kanten. Flere tons udstyr på vej i afgrunden.

Læs mere om indspilningen af "The Eagle" på Bries Blog-O-Rama:
ht...

14/03-11Machokultur anno 140
Hårdtpumpet sværd-og-sandal-film, hvis hovedperson er en ung romersk centurion, som i år 140 bliver udstationeret i Britannien. Nogle år forinden forsvandt hans far sammen med en hel legion i samme område, så da romerne hører rygter om, at legionens felttegn er blevet set igen, griber hovedpersonen chancen. Sammen med en slave begiver han sig ud i ukendt land for at opklare, hvad der blev af de forsvundne legionærer.

"The Eagle" er baseret på en roman af Rosemary Sutcliff, der siden skrev yderligere syv bind i en serie med samme romerske familie som omdrejningspunkt. Her er den omsat til en larmende historie om mod og ære, instrueret af Kevin Macdonald (bedst kendt for "The Last King of Scotland"), som især leverer en effektiv første akt. I det bygges der virkelig flot spænding op ti...

Fakta

Medvirkende
Marcus Aquila Channing Tatum
Esca Jamie Bell
Guern Mark Strong
Aquila Donald Sutherland
Lutorius Denis O'Hare
Malet prins Tahar Rahim
Cradoc Douglas Henshall
Claudius Dakin Matthews
Cassius Julian Lewis Jones
Galba Paul Ritter
Bag kameraet
Instruktion Kevin Macdonald
Produktion Duncan Kenworthy
Manuskript Jeremy Brock
Forlæg Rosemary Sutcliff
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Justine Wright
Scenografi Michael Carlin
Musik Atli Orvarsson
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Periodefilm
Nøgleord Romerriget
Premieredatoer
Biograf 24.03.2011
Dvd 16.08.2011
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 16.361
Selskab Focus Features, Film4, Toledo Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...