Jamie Bell

Jamie Bell
Den unge nordengelske Jamie Bell fik et kæmpe gennembrud med sin hovedrolle i den socialrealistiske tåreperser 'Billy Elliot' (2000). Filmen blev et blev et internationalt hit og nomineret til en Oscar. Bell modtog talrige priser for sin præstation heriblandt den prestigefyldte brittiske BAFTA-pris.

Efterfølgende har Bell haft hovedrollen som Charlie Shakespeare i det okkulte krigsmdrama 'Deathwatch' (2002), en større birolle i periodedramaet 'Nicholas Nickleby', samt hovedrollen i det gotiske familiedrama 'Undertow' (2004).

I Thomas Vinterbergs Dear Wendy (2005) ses Bell som den våbenglade pascifist Dick, der grundlægger den hemmelige klub The Dandies for ligesindede outsidere.

Bell begyndte at få danseundervisning som 6-årig. Han foretrækker faktisk stepdans frem for ballet, og har vundet en række konkurrencer inden for førstnævnte disciplin. En stor del af sine færdigheder har han tilegnet sig på Stagecoach Theater School.

Allerede i 1998 optrådte Bell for første gang på de skrå brædder i en teateropsæning af 'Bugsy Malone' i London.

Bell er vokset of i Billington i det nordlige England. Hans mor var blot 16, da hun fik ham. Han har alrig mødt sin far.
Født
14/03-1986 Billingham, County Durham, England, Storbritanien
< 1 >