Red

At førtidspensionisten Frank Moses ikke har futmælk i årerne, erfarer et sydafrikansk lejemorderteam, da de angriber ham i hjemmet. Moses er nemlig eks-CIA-agent af tophemmeligste art, og han samler sit tidligere hold - med en gennemsnitsalder godt over 50 - for at finde ud af, hvem der jagter ham. På slæb har han den søde pige fra skattekontoret, som nok havde forestillet sig en fredeligere date ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Komedie
Instruktør Robert Schwentke
Medvirkende Bruce Willis, Morgan Freeman, Karl Urban, Mary-Louise Parker
Spilletid 111 min.
Biopremiere 04.11.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Anmeldere

Politiken
"Hvis man gik rundt og troede, at de gamle ikke kunne være funky og flabede, så er mødet Bruce Willis og hans old boys network en munter øjenåbner."

Berlingske
"Næsten uanset handlingen ville den være værd at se på grund af den guddommelige konstellation af Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Brian Cox og Helen Mirren, men plottet er faktisk ganske spændende."

Jyllands-Posten
"En munter actionhistorie om pensionerede eliteagenter. Spillet af det mest formidable hold, man formentlig får at se på film i år."

Ekstra Bladet
"Og filmen fungerer da også udmærket som bragende underholdning med masser af spektakulær action og rappe oneliners."

B.T.
"...er nemlig én af den sjældne slags film, der fra begyndelsen griber dig i kraven og ikke giver slip, før rulleteksterne dukker op."

Cinemazone
"Det er svært at få øje på andre ambitioner end så nemt som muligt at skrue en film sammen, der på papiret har det hele, men som reelt er et miskmask af nemme løsninger over hele linjen."

Brugere

08/03-11Pensionister med automatvåben i halvt hopla
Det kunne have været så pokkers godt – jeg mener, superstjernerne Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren og Morgan Freeman i front for eksplosionsfyldt sjov og ballade. Desværre er pensionister-med-automatvåben-komedien Red ikke nær så vellykket vittig og underholdende, som den ellers ihærdigt sigter efter.

Med så drevne kræfter på rollelisten er det en skam, at de ikke får et mere sprudlende manuskript at lege med. De har dog alle vellykkede og morsomme øjeblikke, hvor Willis får mest spilletid som charmerende og mere end cool eks-agent. Det er dog Malkovich, som den paranoide Melvin, der er sjovest at følge.

Læs evt. resten på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...i-halvt-hopla/

10/11-10Pensionister med slag i
Bruce Willis er i fin form som en tidligere CIA-agent, der lever et kedeligt pensionistliv og drømmer om at score kvinden med den søde stemme, som står for udbetalingen af hans pension. Indtil der pludselig står en håndfuld lejemordere uden for hans hus. Men heldigvis er han selv tidligere black ops-superekspert og kan trække på gamle venner, der også er klassificeret som 'Retired, Extremely Dangerous', da de skal have fundet ud af, hvorfor der pludselig bliver skudt efter folk med forbindelse til en gammel sydamerikansk mission.

"Red" er en underholdende film over skabelonen 'de gamle drenge (og piger) kan stadig'. Plottet er en variant af den arketypiske spionthriller, hvor skumle bagmænd udnytter de hemmelige tjenester til egen vinding - her eksekveret med et så stort glimt i øjet...

10/11-10Fed
Den er da for fed. Willis, Freeman og ikke mindst Malkovich når de er fedest. 2 timens fed underholdning og så ikke mere. Perfekt.

08/11-10Nøj den er ringe ...
... mere er der ikke at sige til det!!!

Fakta

Medvirkende
Frank Moses Bruce Willis
Joe Matheson Morgan Freeman
William Cooper Karl Urban
Sarah Mary-Louise Parker
Marvin Boggs John Malkovich
Victoria Helen Mirren
Ivan Simanov Brian Cox
Alexander Dunning Richard Dreyfuss
Gabriel Loeb James Remar
VP Stanton Julian McMahon
Bag kameraet
Instruktion Robert Schwentke
Produktion Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian
Manuskript Erich Hoeber, Jon Hoeber
Fotografi Florian Ballhaus
Klip Thom Noble
Scenografi Alec Hammond
Musik Christophe Beck
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Nøgleord Baseret på tegneserie, Lejemorder
Relaterede film Red 2
Premieredatoer
Biograf 04.11.2010
Dvd 08.03.2011
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Status Red
Land Canada, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 111 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 76.798
Selskab Summit Entertainment, Di Bonaventura Pictures
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...