De blodrøde floder (Les Rivières pourpres)

Den erfarne politimand Pierre Niemans efterforsker et mord i en afsidesliggende universitetsby. Et par hundrede kilometer derfra efterforsker hans noget yngre kollega Max en sag om gravskænderi. Det viser sig snart, at sagerne er forbundet med hinanden, og at en seriemorder leder dem hen til sine ofre. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Thriller
Instruktør Mathieu Kassovitz
Medvirkende Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès, Dominique Sanda
Spilletid 105 min.
Biopremiere 01.06.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mathieu Kassovitz

(INSTRUKTØR)
Franske Mathieu Kassovitz er bedst kendt som den kontroversielle instruktør bag det rå ungdomsdrama 'Hadet - La Haine' (1995). Senere stod han bag den teknisk overlegne thriller 'De blodrøde floder' (2000), der genforenede ham med 'Hadet's Vincent Cassel. Som skuespiller har Kassovitz gjort sig gældende i blandet andet 'Den diskrete helt' (199...

Anmeldere

Politiken
"Jean Reno og Vincent Cassel er ganske vist et uhyre karismatisk makkerpar som de to uortodokse strømere, men thrilleren de dominerer, er skabt af en instruktør, der med et brag er faldet for fristelsen til at begå forbrydelsen overkill."

Berlingske
"Reno og Cassel - med Reno som den eftertænksomme veteran og Cassel som den hidsige opkomling - slår dynamiske gnister fra første fælles scene, og det er deres indsats, der trækker nogle coole, humoristiske højdepunkter i land og afholder `De blodrøde...´ fra at drukne i et usædvanligt ulogisk og usammenhængende manuskript, ja, en prætentiøs flod af vås."

Jyllands-Posten
"Filmen plages af for mange indfald; floderne går over deres bredder; som om manuskriptforfatter og instruktør ikke rigtig har fidus til den historien, de vil fortælle, og derfor kompenserer ved at overlæsse den med alskens distraherende påhit."

Information
"Kassovitz plagierer Seven ved at dvæle længe og fascineret ved ligene af de utroligt mishandlede ofre. Men her lægges op til en seriøsitet i rædslerne, som filmen slet ikke kan honorere."

Ekstra Bladet
"En thriller om skræmmende aktuel genpleje skred ud og endte som en broget og oppustet, men ganske underholdende røverhistorie med meget flotte billeder, nogle dristige actionscener og det bedste: Et sejt og charmerende fransk detektiv par..."

B.T.
"Med en perfekt afbalanceret oprulning af den mystiske historie og god tid til personportrætterne, glider man lige så stille ud på det yderste af stolesædet."

FilmReactor
"I en isoleret europæisk sammenhæng er De blodrøde floder en rigtig god thriller, men desværre lider den under at være for strømlinet, og den kan bestemt ikke måle sig med Hollywoods bedste som f.eks. Seven, hvorfra der tydeligvis er hentet inspiration."

Cinemazone
"...en dejlig blanding af fransk næse for psykologiens kringelkroge og amerikansk spændingshåndværk a la Luc Besson, Kassovitz%u2019 gode ven, kollega og inspirationskilde."

Brugere

12/04-05OK!

05/01-05Underholdende
En rigtig underholdende Amerikansk inspireret fransk thriller fra Mathieu Kassovitz.

Filmen er helt sikkert et forsøg på at afprøve kræfter med de store drenge fra Hollywood og det lykkes da også et pænt stykke af vejen.

I forhold til Kassovitz´s tidligere film er denne ren underholdning og skal da heller ikke tages for mere.

Reno og Cassel gør det ganske godt som "erfaren cop" og "rookie cop" og historien er også udmærket og på niveau med det vi ser fra Hollywood.

Filmen hæver sig dog aldrig op over Hollywood niveauet for thrillere og er ikke på højde med film som "Seven" og "Ondskabens øjne", men det ville nok også være uretfærdigt, at sammenligne dem. Bl.a. i betragtning af forskellen i budget.

Selvom det er ganske god underholdning med flot scenari, så skal Kassovitz d...

10/08-04amerikansk? Nej, fransk
Anonym
Instruktøren Mathieu Kassovitz, der før har begået mere vovede og anderledes film, prøver her kræfter med den forslidte actionthriller, en genre som amerikanerne nærmest har eneret på. Hollywood ville dog have været stolt, hvis De Blodrøde Floder havde været et produkt af deres samlebånd, da denne film er en ulidelig spændende og flot thriller, der måske ikke ligefrem skriger på eftertænksomhed eller besidder en større, bagvedliggende agenda, men underholder så effektivt og intelligent, at man ikke føler, at det er tidsspilde, noget som man kan beskylde omkring ¾ af de amerikanske thrillers for.

Kassovitz har allieret sig med kendingen Vincent Cassel, der altid er et bekendtskab værd. Han besidder et større talent end man ser i film som denne, Dobermann og Bessons Jeanne D’Arc. Casse...

16/04-03Fransk Hollywood Thriller
Anonym
Politimand (Reno) efterforsker et mord i afsidesliggende universitetsby, imens en af hans kollegaer (Cassel) et andet sted efterforsker en sag om gravskænderi. Deres spor peger snart samme vej.

Billedligt flot fransk thriller og fint filmisk håndværk, som bringer minder frem om “Se7en”, uden at de to film i stil ligner hinanden, og uden at denne her kan hamle op med det mesterværk.

Historien er en smule snørklet, uden at være forvirrende, og den er måske heller ikke helt så uforudsigelig som den gerne vil være. Men der er gode spændingsmomenter og enkelte medrivende actionscener, som gør at man på intet tidspunkt begynder at kede sig.

Selv om filmen er fransk, så kunne den lige så godt være en amerikansk produktion på godt og ondt, den ligner mere noget vi har se...

Fakta

Medvirkende
Pierre Niémans Jean Reno
Max Kerkérian Vincent Cassel
Fanny Fereira Nadia Farès
Sister Andrée Dominique Sanda
Capitain Dahmane Karim Belkhadra
Dr. Bernard Chernezé Jean-Pierre Cassel
Retskirurg François Levantal
Didier Flamand
Skoleinspektør Francine Bergé
Bag kameraet
Instruktion Mathieu Kassovitz
Produktion Alain Goldman, Catherine Morisse
Manuskript Mathieu Kassovitz
Fotografi Thierry Arbogast
Klip Maryline Monthieux
Scenografi Thierry Flamand
Musik Bruno Coulais
Genrer og relationer
Genre Thriller
Premieredatoer
Biograf 01.06.2001
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2000
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 17.001
Selskab Le Studio Canal+, Gaumont, TF1 Films Productions, Légende Entreprises
Biodistributør Nordisk Film

Se også...