Let Me In

En seriemorders blodstænk pletter sneen rød i en dybfrossen forstad i New Mexico. Samtidig finder det 12-årige mobbeoffer Owen en tiltrængt frænde i sin nye nabo, Abby, som synes at dele Owens smertefulde ensomhed. Forklaringen viser sig at være biologisk betinget: Den blege og gådefulde drengepige er nemlig vampyr ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Gyser
Instruktør Matt Reeves
Medvirkende Kodi Smit-McPhee, Chloe Moretz, Richard Jenkins, Cara Buono
Spilletid 116 min.
Biopremiere 03.03.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...som amerikansk genrefilm er 'Et Me In' en gyser, der vinder lidt ekstra ved at forstærke den religiøse dimension på amerikansk grund."

Berlingske
"...en stilfuld og intelligent vampyrfilm, der ubesværet spænder over både det bevægende og det skræmmende. Hvis man hører til dem, der aldrig ser gysere, er 'Let Me In' den gyser, som man skal se."

Jyllands-Posten
"De unge skuespillere Kodi Smit-McPhee og Chloe Moretz gør det fremragende, konstant svingende mellem tiltagende desperation og engagement, og den store karakterskuespiller Richard Jenkins fylder ud i en lille rolle som hendes forhutlede værge."

Information
"'Let Me In' er ikke nogen decideret dårlig film, men har man set Tomas Alfredson og John Ajvide Lindqvists udgave, vil man kun irriteres over, at den amerikanske instruktørs greb om historien og virkemidlerne ikke er lige så sikkert og behersket som de to svenskeres."

Ekstra Bladet
"...en gennemført stilfuld gyser, der ligesom originalen først og fremmest lever højt på intens atmosfære og subtilt skuespil."

B.T.
"I Danmark er en remake måske ikke så relevant som andre steder, fordi vi har dyrket originalen meget, men det bliver 'Let Me In' ikke dårligere eller mindre velkommen af."

Cinemazone
"De spiller begge vidunderligt, men hvor den oprindelige svenske film krøb ind under huden på en med sin simple udtryksform og nuancerede symbolik, går genindspilningen direkte på med sin insisterende vampyrdyrkelse. "

Brugere

15/07-11Vind 'Let Me In'
Du kan lige nu vinde 'Let Me In' på min filmblog - deltag her hvis du har lyst: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...e-in%e2%80%99/

29/03-11Mere sex, mindre socialrealisme
Den fremragende svenske vampyrfilm "Lad den rette komme ind" er blevet oversat til amerikansk. Og det er heldigvis gjort med passende respekt af manden bag "Cloverfield", Matt Reeves.

Basalt har Reeves flyttet hele handlingen til en lille by i New Mexico. Det foregår stadig i starten af 80'erne, og det handler stadig om en ensom dreng, der bliver ven med den nye nabopige. Som dog viser sig at være en vampyr, hvis 'far' i virkeligheden er hendes tjener.

Som i den svenske original bliver drengen plaget af mobbere, men til gengæld er der skruet helt ned for hans problematiske forhold til forældrene, der ikke længere er distancerede og alkoholiserede. Derimod er der skruet op for den seksuelle tiltrækning til vampyren, og det afspejler vel meget godt en mentalitetsforskel fra Sverige...

Fakta

Medvirkende
Owen Kodi Smit-McPhee
Abby Chloe Moretz
Faren Richard Jenkins
Owens mor Cara Buono
Politimanden Elias Koteas
Virginia Sasha Barrese
Larry Dylan Kenin
Jack Chris Browning
Hr. Zoric Ritchie Coster
Kenny Dylan Minnette
Bag kameraet
Instruktion Matt Reeves
Produktion Alexander Yves Brunner, Guy East, Donna Gigliotti, Carl Molinder, John Nordling, Simon Oakes, Nigel Sinclair
Manuskript Matt Reeves
Forlæg John Ajvide Lindqvist
Fotografi Greig Fraser
Klip Stan Salfas
Scenografi Ford Wheeler
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser
Undergenre Socialrealisme, Vampyrfilm
Nøgleord Baseret på roman, Remake
Relaterede film Lad den rette komme ind
Premieredatoer
Biograf 03.03.2011
Dvd 12.07.2011
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 2.335
Selskab EFTI, Overture Films, Hammer Film Productions
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...