Scream 4

Efter ti år, hvor Ghostface-morderen har holdt lav profil i Woodsboro, vender Sidney Prescott tilbage til hjembyen som selvhjælpsforfatter. Her er sherif Dewey i mellemtiden blevet gift med Gale. Hun skriver også bøger, men keder sig halvt ihjel i sin nye tilværelse. Med Sidneys besøg vender de blodige hændelser dog også tilbage til Woodsboro. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Wes Craven
Medvirkende David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox, Emma Roberts
Spilletid 106 min.
Biopremiere 14.04.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Courteney Cox

Efter 'Scream's store succes er Courteney Cox Arquette også begyndt at få en række større film-roller. De fleste vil dog stadigvæk huske hende bedst som Monica i den amerikanske sitcom 'Venner'. Forinden havde hun danset med Bruce Springsteen i en musikvideo, spillet Michael J. Fox' kæreste i 'Blomsterbørns børn' og kommet sammen med den tidliger...

Anmeldere

Politiken
"At udfordre nørderne lykkes ganske godt med en ny blodstribe knivmord i den lille by Woodsboro, der igen må lægge ryg til den blodtørstige bøhmand Ghostface."

Berlingske
"vold og humor blandes igen behændigt, så alt er på sin vis ved det gamle – med den relevante opdatering, at folk i »Scre4m« vil gøre hvad som helst for at blive berømte. Og det er jo uhyggeligt."

Jyllands-Posten
"Rigtig godt er det altså ikke, men ”Scream 4” er væsentlig mindre ringe, end man havde kunnet frygte."

Ekstra Bladet
"Det er momentvist meget underholdende på sine egne smalle præmisser, men de mange vittigheder gør også, at det er så som så med uhyggen."

B.T.
"Undervejs har Scream 4 skiftet manuskriptforfatter adskillige gange. Men heldigvis har mesteren Wes Craven stået fast på sin vision. Og selvom smilet til tider bliver lidt anstrengt, så fungerer skidtet."

Cinemazone
"Faktisk ender Screm 4 med at blive en solid skuffelse."

Brugere

20/06-13kunne være værre
lidt skuffende men ihvertfald bedre end 3eren

04/09-11’Scream 4’ er selvbevidst slasher-opkog
Efter 11 års stilhed vender den maskerede morder Ghostface samt det overlevende trekløver tilbage i 'Scream 4' - og traditionen tro bliver der både skreget, myrdet løs og ivrigt liret filmreferencer af. Desværre bliver det aldrig for alvor nervepirrende og de medvirkende forbliver kedelige. Men som satirisk og letbenet slasher-underholdning med indbygget gensynsglæde har dette fjerde kapitel trods alt en smule at byde på.

Og selvom ’Scream’-serien foreskriver filmreferencer og selvbevidsthed, så synes det her at tage overhånd. Scream 4 finder af samme grund aldrig rigtigt eget fodfæste og føles mere som et opkog af genbrugte idéer end en selvstændig film.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...slasher-opkog/

04/09-11
[error]

02/07-11
Scream 4 leverer top underholdning fra start til slut. Chokeffekterne er forudsigelige men velplaceret, karaktererne er fyldt med kød og skuespilpræstationer er langt over det gennemsnitlige for denne type film. Åbningssekvensen er genial, tempoet er højt og mystikken er på sit højeste.

Scream 4 vil overraske selv de trofaste fans er serien, og filmen er også en glimrende mulighed for nye tilkommer af serien, som ikke kender til de første 3 film. Filmen kan klart anbefales, og må siges at være det bedste indskud til serien siden "Scream".

21/05-11Guilty pleasure
Scream serien har altid været en ægte guilty pleasure for mig, så derfor skulle jeg selvfølgelig ind og se nr 4. Selvom Craven og Williamson påstår at vende reglerne fra de forrige film på hovedet, så ender Scream 4 selvfølgelig med at være det man forventer. Mord, splat og humor. Men hvad gør det når det er det man forventer. En kæmpe plus er at det er næsten en ren umulighed at regne ud hvem morderen er. Det synes jeg ihvertfald. Så hvis du kunne lide de andre film i serien, så bare se at komme afsted.

Fakta

Medvirkende
Sherif Dewey Riley David Arquette
Sidney Prescott Neve Campbell
Gale Weathers-Riley Courteney Cox
Jill Roberts Emma Roberts
Kirby Reed Hayden Panettiere
Charlie Walker Rory Culkin
Trevor Sheldon Nico Tortorella
Olivia Morris Marielle Jaffe
Judy Hicks Marley Shelton
Kate Kessler Mary McDonnell
Kriminalbetjent Hoss Adam Brody
Bag kameraet
Instruktion Wes Craven
Produktion Wes Craven, Iya Labunka
Manuskript Kevin Williamson
Fotografi Peter Deming
Klip Peter McNulty
Scenografi Adam Stockhausen
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Undergenre Slasher, Teenagegyser
Nøgleord Sequel
Relaterede film Scream 2, Scream 3, Scream
Premieredatoer
Biograf 14.04.2011
Dvd 16.08.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 35.767
Selskab Dimension Films, Midnight Entertainment, Outerbanks Entertainment
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...