Super 8

I sommeren 1979 vil en flok provinsteenagere indspille deres egen zombiegyser på smalfilm. Charles falder naturligt ind i instruktørrollen, mens filmens 'stjerne', Alice, flirter med sminkøren Joe. Men drejebogen ændrer sig drastisk, da vennerne overværer en forfærdelig togulykke. Militæret mørklægger situationen, og Joes far, der er politibetjent, aner, at fremmede kræfter kan være skyld i katastrofen. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Science Fiction
Instruktør J.J. Abrams
Medvirkende Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Riley Griffiths
Spilletid 112 min.
Biopremiere 28.07.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Magen til kærlighedserklæring til filmmediet og livet som sådan skal man lede længe efter."

Jyllands-Posten
"Underfundigheden forsvinder simpelthen i bulder og brag og stigende tvivl hos tilskueren om, hvor ironisk alt det overfladiske rabalder nu egentlig er ment."

Information
"Umiskendeligt Spielbergsk i sin blanding af oprigtigt opvækstdrama og effektbåret bulder og brag."

Ekstra Bladet
"...Abrahams forsår vitterligt at udnytte det moderne effektmaskineri - båd hvad angår billeder og lyd."

B.T.
"...vejen frem til den smukke og sentimentale slutning er brolagt med spænding, perfekt personinstruktion og intet mindre end geniale skuespilindsatser."

Cinemazone
"Man går glad hjem fra Super 8 - men man begynder også straks at finde de helt store klassikere frem fra hylden, som J.J. Abrams med garanti har haft liggende i dvd-afspilleren, da han skrev manuskriptet."

Brugere

02/03-16Fed togkatastrofe,
men de aliens som man har lavet trækker desværre gevaldigt ned.
Herligt gensyn med 80'ernes E.T - univers - og alligevel så meget anderledes.
Spielberg gaber over for meget pt., og det kan desværre ses.

23/10-12Troværdigt Skabt efter Klassisk Hollywoodformel!

13/08-12Super ligegyldig
Denne film sagde ikke min kæreste og jeg ret meget. Hverken historie eller plot. Det er som om, at det hele er set tusinde gange før - og tusinde gange bedre.

12/01-12E.T. på steroider dufter af ægte filmmagi
Skal man være en smule kæk, kan man godt kalde ’action-og-rumvæsens-eventyret’ 'Super 8' for en steroidefyldt udgave af Spielbergs 80’er-klassiker 'E.T.'. Man kan også bare kalde det en hyldest. Uanset hvad, så er det et fyrigt eventyr, der på trods af gode takter desværre ikke kommer helt vellykket i mål. Men det dufter af ægte filmmagi.

Men uanset hvor flot 'Super 8' kan siges at være, så bliver den en kende lang i spyttet inden den computergenererede finale. Her sender en påklistret sentimentalitet den ellers medrivende historie til tælling. Tilbage står blot postulerede glædeståre og et hult ekko af en filmmonster. Lige ved og næsten, Abrams.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...egte-filmmagi/

28/07-11Et uvurderligt mesterværk!
Inspirerende, nerverivende og helt gennemsyret af nostalgisk charme. En visuel fornøjelse i aller højeste klasse, som (efter min mening) kan betegnes som vor tids E.T. Karaktererne er troværdige og perfekt afbalancerede i forhold til hinanden, og selve kompositionen er elegant, velsmurt og gribende. En film med solid rygrad, som kaster rundt med nostalgiske klichéer fra film som "The Goonies" og "Extral Terrestrial", og som efterlader sit publikum med et stort smil og en tåre trillende ned ad kinden.

Super 8 er utvivlsomt årets mest spektakulære og originale koncept, som udnytter ethvert tænkeligt aspekt af filmkunstens magi.

27/07-11Vidunderlig hyldest til Spielberg
I 1979 er en flok store skoleelever fra en lille by i Ohio i gang med at optage en zombiefilm, som de vil indsende til en amatørfilmkonkurrence. De sniger sig ud om natten for at skyde et par scener og bliver vidner til et gigantisk toguheld. Kort efter er stedet fyldt med militærfolk, og i de følgende dage begynder der at ske sære ting i byen. Det får snart de unge helte på sporet af, at noget mystisk slap ud af det forulykkede tog.

"Super 8" er skrevet og instrueret af J.J. Abrams, men nok så vigtigt: produceret af Steven Spielberg. For filmen er reelt en gigantisk kærlighedserklæring til Spielbergs tidlige succesfilm - både hans helt egne som "Close Encounters of the Third Kind" og "E.T.", men også Spielberg-produktioner som "The Goonies" eller "Young Sherlock Holmes". Helt setupp...

25/07-11Rendyrket 80'er-nostalgi
Nostalgi er et dejligt begreb. En menneskelig tilstand der giver os evnen til at se tilbage i tiden, hvor vores selektive hukommelse idealiserer de minder, vi bærer rundt på.

Når jeg tænker på 1980'erne er det oftest med nostalgiske øjne. Verden var i mine øjne endnu uskyldig, og forventningens glæde stor når den lokale biograf havde sat nye plakater op af kommende film. Hvis man var heldig blev plakaterne fulgt op af en trailer, der pirrede nysgerrigheden endnu mere og gjorde de kommende måneder op til premieren ulidelige.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldelse/super-8/235

Fakta

Medvirkende
Joe Lamb Joel Courtney
Jackson Lamb Kyle Chandler
Alice Dainard Elle Fanning
Charles Riley Griffiths
Cary Ryan Lee
Martin Gabriel Basso
Preston Zach Mills
Fru Kaznyk Jessica Tuck
Hr. Kaznyk Joel McKinnon Miller
Louis Dainard Ron Eldard
Bag kameraet
Instruktion J.J. Abrams
Produktion J.J. Abrams, Bryan Burk
Manuskript J.J. Abrams
Fotografi Larry Fong
Klip Maryann Brandon, Mary Jo Markey
Scenografi Martin Whist
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Science Fiction
Undergenre Monsterfilm, Periodefilm
Nøgleord Filmskabelse
Premieredatoer
Biograf 28.07.2011
Dvd 13.12.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 78.011
Selskab Paramount Pictures, Amblin Entertainment, Bad Robot
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...