Immortals

Den magtgale kong Hyperion har erklæret menneskeheden krig. Hans blodtørstige hær lægger Grækenland øde i deres jagt på Epirus-buen. Med dette altødelæggende våben, smedet af guderne, vil Hyperion vække titanerne fra deres slumren i Tartaros-bjerget. Desværre må guderne ikke blande sig i menneskenes affærer, så Zeus udpeger Theseus - en stærk menneskekriger - til at lede kampen mod kongens armé. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Instruktør Tarsem Singh
Medvirkende Henry Cavill, Mickey Rourke, Stephen Dorff, Freida Pinto
Spilletid 110 min.
Biopremiere 01.12.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tarsem Singh

(INSTRUKTØR)
Tarsem Dhandwar Singh debuterede som spillefilmsinstruktør med "The Cell" (2000), en morbid og surrealistisk seriemorderfilm. Inden ”The Cell” fik Singh smør på brødet ved at lave en række prisbelønnede reklamefilm og musikvideoer, blandt andet R.E.M.s berømmede "Losing My Religion".

Anmeldere

Politiken
"Omtrent så tragisk som den græske økonomi."

Berlingske
"På filmens lange bane bliver de talrige kampscener monotone at være tilskuer til, men »Immortals« fungerer ikke mindst på grund af sin dystre seriøsitet og evne til at tage sit gudeunivers alvorligt."

Jyllands-Posten
"...en udvendig og effektblævrende film, der dyrker den tomme æstetik, også i voldsscenerne."

Information
"Der er urimeligheder i handlingen, dialogen er rædselsfuld, og skuespillerne tager sig selv og filmen for højtideligt; den mangler det anarki og den humor, som gjorde 300 tålelig."

B.T.
"...jeg mindes ikke tidligere at have set en film, hvor de afhuggede hoveder ruller i et omfang, som de gør i 'Immortals'. Det er så såre passende, for jeg kan heller ikke huske, hvornår jeg sidst så en strimmel så hovedløst forvrøvlet som dette dødssyge blodbad af en film."

Cinemazone
"Det ville have en været en tarvelig exploitationfilm fra 70’erne a la Roger Corman, hvis ikke computerteknologien havde gjort det tilpas billigt at realisere de kitschede idéer."

Brugere

24/11-14Mere kikset end udødelig
Jeg så engang en film ved navn "The Cell", der jagede mig i dagene efter. I filmen er vi i store dele inde i en seriemorders sind, hvor et mareridtslignende univers udgør rammen omkring en krimigåde, der skal løses. Det er efterhånden ret mange år siden, men den står stadig stærkt i min hukommelse i dag. Eller rettere sagt: Disse scener gør. Den debuterende instruktør blæste mig bagover med hans visuelle touch og storladne scenografi. Det var....nyt! Jeg havde faktisk ikke set noget lignende.

Instruktøren var den indisk-fødte Tarsem Singh, og selvom han blev anerkendt med "The Fall", så skuffer hans tredje film "Immortals", hvor han i bedste 300-stil leger med spyd og svær, mens der lånes frit fra den græske mytologi.

Misforstå ikke - Singh har stadigt et fantastisk øje for det vis...

22/02-14For meget
...En langtrukken film med en handling der går så hurtigt at det er svært at følge med. Men meget flot lavet med billeder, landskab og effekter.

14/12-11Abnormality
Tynd og slasket historiefortælling, som dels roder rundt og dels opfinder frit. Men volden, effekterne og den samlede auditive ramasjang er enestående; selv biografsæderne og gulvet rystede under de brutale og særdeles højtlydende kampscener. Og dém var der mange af. Flere end mange. Lad være med at undgå denne film i biografen. Se den ikke hjemme.

28/11-11Vind billetter til 'Immortals'
Man kan lige nu vinde billetter til 'Immortals' på min filmblog - deltag hvis du har lyst: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...tals%E2%80%99/

25/11-11Pseudomytologisk ultravold 1
"Fra producerne af 300", står der på plakaten til "Immortals", og den form for markedsføring gør mig altid lidt mistænksom. Der er da også et godt stykke fra filmatiseringen af Frank Millers berømte tegneserie til denne sværd-og-sandal-film, selv om begge film er hysterisk voldelige og foregår i en slags græsk oldtid.

"Immortals" er nemlig et actionfantasy-opkog af Theseus-myten med guder og så videre. Eller rettere: Hovedpersonen er en modvillig helt ved navn Theseus, og sådan én er der jo også i den gamle græske mytologi. Her er han blevet remixet til en ung fisker, der erklærer vendetta, da hans mor bliver dræbt af den onde og gale kong Hyperions mænd. Hyperion er på jagt efter en mytisk magisk bue, som kan bruges til at slippe titanerne løs og derved bringe guderne til fald.

...

Fakta

Medvirkende
Theseus Henry Cavill
Kong Hyperion Mickey Rourke
Stavros Stephen Dorff
Phaedra Freida Pinto
Zeus Luke Evans
Gamle Zeus John Hurt
Lysander Joseph Morgan
Aethra Anne Day-Jones
Munken Greg Bryk
Dareios Alan Van Sprang
Bag kameraet
Instruktion Tarsem Singh
Produktion Mark Canton, Ryan Kavanaugh, Gianni Nunnari
Manuskript Vlas Parlapanides, Charley Parlapanides
Fotografi Brendan Galvin
Klip Wyatt Jones, Stuart Levy
Scenografi Tom Foden
Musik Trevor Morris
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy, Krigsfilm
Nøgleord Græsk mytologi, Guder, Udødelighed
Premieredatoer
Biograf 01.12.2011
Dvd 06.03.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 35.319
Selskab Relativity Media, Hollywood Gang Productions, Atmosphere Entertainment MM
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...


300
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

The Wrestler
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Downtown Hero
1989
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk