Sherlock Holmes 2: Skyggespillet (Sherlock Holmes: A Game of Shadows)

Østrigs kronprins findes død, og som sædvanlig er det mesterdetektiven Sherlock Holmes, der må påpege, at politiets teori om selvmord næppe holder stik. Holmes mistænker selveste professor Moriarty for at stå bag drabet, og eftersøgningen fører Holmes, Watson og spåkonen Sim gennem det meste af Europa. Men Moriartys skumle plan spænder ben for dem gang på gang. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Action
Instruktør Guy Ritchie
Medvirkende Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Rachel McAdams
Spilletid 129 min.
Biopremiere 25.12.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Guy Ritchie

(INSTRUKTØR)
Guy Ritchie er vokset op i en engelsk arbejderklassefamilie. Han trådte sine filmiske barnesko indenfor musikvideoer og reklamefilm. Ritchie har ingen formel uddannelse inden for film, og han brugte tre år på at skaffe penge til at realisere sit manuskript til ”Rub, stub og to rygende geværer” (1998). Til gengæld blev den hæsblæsende ...

Anmeldere

Politiken
"Der er altså noget basalt forvirrende ved at bruge et kendt navn til at repræsentere stort set det modsatte af, hvad navnet ellers står for."

Berlingske
"...en helt gennemsnitlig actionfilm, der flirter moderigtigt med sin seksuelle identitet."

Jyllands-Posten
"Dialogen mellem Robert Downey Jr. og Jude Law er hurtig som en bordtenniskamp og afleveres tit sjovere og mere legende, end den for så vidt er skrevet."

Information
"På grund af denne rædselsfuldt realistiske klangbund hæver Sherlock Holmes 2: Skyggespilletsig over at være blot to timers velkonstrueret juletidsfordriv. Selv om den primært er just det."

B.T.
"...først og fremmest: denne film er bragende god underholdning - flot filmet, intelligent skrevet, fornemt spillet og som de ville sige i Holmes hjemland: ’bloody good fun!’"

Cinemazone
"Man savner noget mere galskab og et højere samlet tempo i den rigeligt lange røverhistorie, men hvis man kan leve med manglerne, fungerer filmmekanikken absolut forsvarligt og ofte også lunt underholdende."

Brugere

18/06-12Sherlock Holmes i fortumlet opklarings-action
Jeg har ikke noget egentligt forhold til mesterdetektiven Sherlock Holmes, så at den action-glade Guy Ritchie med 'Sherlock Holmes 2: Skyggespillet' igen kaster sig over karakteren er helt cool med mig. Den første var ujævn, men ganske underholdende – ikke mindst takket være Robert Downey Jr. i titelrollen.

Her er ikke meget nyt under solen. Det er stadig mere bulder og brag, end et velfortalt mysterie og sirligt forløst opklaringsarbejde, der styrer de to herrer gennem de tempofyldte løjer. Det er dog stadig underholdende at følge den excentriske detektivs eskapader, også selvom her er tale om en ofte fortumlet omgang katten-efter-musen-action.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...arings-action/

02/02-12"At jeg er Mennesket, og at du er Skyggen" 2
SPOILERS

Guy Ritchie fortsætter sit fabelagtige Sherlock Holmes-arbejde med en film, 2'eren, der ikke gør det umulige at overgå 1'eren, men som placerer Ritchies hidtil to SH-værker som hans allerbedste film og som milepæle og højdepunkter i moderne britisk filmproduktion, visuelt og indholdsmæssigt, omend ikke fuldstændig poetisk. Og det selvom historien foregår for mere end 100 år siden. Filmen lever og ånder i kraft af den gennemgående og kun elegant antydede subtext, nemlig Holmes' homofile tiltrækning til Watson. Og hvilken slutning kan være smukkere end en fortolkning af baggrunden for Holmes og Moriatys styrt ned i vandfaldet, (en tur som Downey også tog i In Dreams), hvor Holmes ofrer livet for at sikre Watson den fremtid Watson drømmer om af kælighed til sin kære hjælper.

...

30/12-11Bras! 1
Denne film handler IKKE om Sherlock Holmes, men derimod om en slags superhelte-detektiv, der er lige dele skør og lige dele kriger. Der er en total mangel på de klassiske deduktioner, Holmes er så kendt for, og filmen har så mange plothuller, at man simpelthen må græmme sig.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldel...of-shadows/262

29/12-11Mere letbenet tidsfordriv
Guy Ritchies anden Holmes-film fortsætter den letbenede blockbuster-stil fra den første, men trækker dog lidt mere direkte på Arthur Conan Doyles klassiske forlæg. Denne gang er skurken nemlig Sherlock Holmes' største fjende, Professor Moriarty, der trækker i trådene i et verdensomspændende komplot. Da mesterdetektiven kommer for tæt på ham, svarer Moriarty ved at true Dr. Watson - som ellers lige var blevet gift og havde trukket sig tilbage fra livet som eventyrer.

"A Game of Shadows" bruger på den måde karakterer og enkelte detaljer fra de to Moriarty-historier, som Doyle i sin tid skrev. Men overordnet bliver Moriarty her blæst op til mere at være en overskurk i James Bond-traditionen end den dødsensfarlige mafiaboss, som han var i de originale Holmes-eventyr. Det fungerer dog udm...

Fakta

Medvirkende
Sherlock Holmes Robert Downey Jr.
Dr. John Watson Jude Law
Madam Simza Heron Noomi Rapace
Irene Adler Rachel McAdams
Professor Moriaty Jared Harris
Mycroft Holmes Stephen Fry
Mary Watson Kelly Reilly
Fru Hudson Geraldine James
Oberst Sebastian Moran Paul Anderson
Kommissær Lestrade Eddie Marsan
Bag kameraet
Instruktion Guy Ritchie
Produktion Susan Downey, Dan Lin, Joel Silver, Lionel Wigram
Manuskript Kieran Mulroney, Michele Mulroney
Forlæg Arthur Conan Doyle
Fotografi Philippe Rousselot
Klip James Herbert
Scenografi Sarah Greenwood
Musik Hans Zimmer
Genrer og relationer
Genre Action
Nøgleord Baseret på roman, Sequel, Sherlock Holmes
Relaterede film Sherlock Holmes
Premieredatoer
Biograf 25.12.2011
Dvd 12.06.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 92.294
Selskab Silver Pictures, Lin Pictures
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...