Carnage

I en lejlighed på Manhattan mødes to forældrepar for at klinke skårene, efter deres sønner har været i slagsmål. Værtinden Penelope og hendes mand, Michael, kommer dog hurtigt selv op at toppes med gæsterne, Nancy og Alan. Fra en simpel splid på ord eskalerer deres uenigheder om socialklasser, kønsroller og etik ud af kontrol. Striden bliver en voldsom affære, hvor ingen af parterne viser nåde. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Komedie
Instruktør Roman Polanski
Medvirkende Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly
Spilletid 79 min.
Biopremiere 02.02.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Winslet

Kate Elizabeth Winslet er en kødelig ung englænder med store fødder og en endnu større udstråling. Hun begyndte at studere drama allerede som 11-årig og medvirkede siden i et par tv-serier inden sin bemærkelsesværdige spillefilmsdebut 'Engel, min engel' (1993). Kønne Winslet har primært gjort sig gældende i periodefilm baseret på litterære sv...

Anmeldere

Politiken
"...en udsøgt fornøjelse for enhver, der holder af godt skuespil, men i virkeligheden gør den sig sikkert bedre på en teaterscene end på film, selv når manden bag kameraet hedder Polanski."

Berlingske
"Jeg ville gerne have haft en halv time mere og flere nuancer og knap så meget punch. Men når det er sagt, har jeg aldrig før set så underholdende og delvist vedkommende en film med kun fire personer i én kulisse, hvor handlingen udspiller sig i realtid."

Jyllands-Posten
"Teksten er vitterligt formidabel. Den er bramfri, satirisk og skarp og blotlægger med præcise snit mellemmenneskelig hykleri i en moderne verden. Men skalpellen føres netop af det talte ord, ikke af de filmiske virkemidler."

Information
"Genial eller original er Carnage ikke, men den er underholdende, og man lyver, hvis ikke man kan få øje på sider af sig selv i en eller flere af hovedpersonerne."

Ekstra Bladet
"...både velspillet, begavet og indimellem ganske vittigt og skarpt. Men ikke just breaking news."

B.T.
"Men alene på grund af Christoph Waltz er 'Carnage' værd at se, og selv om grinene ikke er så mange, som de kunne være, så er de, der er, altså virkeligt morsomme."

Cinemazone
"På grund af det stærke skuespil tilgiver man, at Carnage i bund og grund er filmet teater."

Brugere

13/02-12Fire fremragende skuespillere i skarpt kammerspil
Skarpt lille kammerspil af Roman Polanski om to forældrepar, der forsøger at håndtere, at det ene pars søn har slået et par tænder ud på det andet pars søn. Offerets forældre har inviteret det andet par på besøg for at få løst sagen i mindelighed, men så let kommer det ikke til at gå.

"Carnage" er baseret på et stykke af den franske dramatiker Yasmina Reza, der også har skrevet filmversionen sammen med Polanski. Det er meget tydeligt et stykke filmatiseret teater, ved at hele handlingen foregår på én lokation, med kun fire personer til stede. Til gengæld giver det fire fremragende skuespillere lov til at folde sig smukt ud i verbal kamp og perfiditeter, efterhånden som situationen eskalerer.

Værtsparret (Jodie Foster og John C. Reilly) går til sagen med den pæne humanistiske hold...

01/02-12Syrlig sædekomedie
Roman Polanskis sædekomedie "Carnage" tager sit udspring i Yasmina Rezas enakter "Blodbadets gud" (Le Dieu du carnage) fra 2006. Filmversionen udspiller sig i realtid på en januardag i New York. En dreng skubber til en anden ved legepladsen i Brooklyn Bridge Park. Gengældelsen falder prompte: en svirpende kæp lige i tandsættet.

Læs hele anmeldelsen her:
http://brianiskov.blogspot.com/...nmeldelse.html

Fakta

Medvirkende
Penelope Longstreet Jodie Foster
Nancy Cowan Kate Winslet
Alan Cowan Christoph Waltz
Michael Longstreet John C. Reilly
Bag kameraet
Instruktion Roman Polanski
Produktion Saïd Ben Saïd
Manuskript Roman Polanski, Yasmina Reza
Forlæg Yasmina Reza
Fotografi Pawel Edelman
Klip Hervé de Luze
Scenografi Dean Tavoularis
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Kammerspil
Nøgleord Baseret på teaterstykke
Premieredatoer
Biograf 02.02.2012
Dvd 05.06.2012
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland, Polen
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 79 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab SBS Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...