Jodie Foster

Jodie Foster
Alicia Christian "Jodie" Fosters karriere som skuespiller startede nærmest, før hun kunne gå. Som tre-årig var hun med i en reklame for solcreme, men det var som den prostituerede Iris i 'Taxi Driver' (1976), at hun slog igennem. Foster er et af de meget få eksempler på barnestjerner, der har klaret springet til voksenrollerne med bravur. Bag sit kantede, spinkle ydre bringer hun en stålsat intelligens og viljestyrke til sine roller – se hende for eksempel som rumforskeren Ellie i 'Contact' (1997).

I 1985 tog hun en grad i engelsk litteratur ved Yale; i 1989 og 1992 tog hun statuetter med sig hjem fra Oscar-festen for sine roller i henholdsvis 'Anklaget' og 'Ondskabens Øjne'. Hun debuterede som spillefilmsinstruktør med 'Little Man Tate' (1991) og fulgte op med Thanksgiving-komedien 'Hjemme er værst' (1995).

Foster fik et chok for livet, da en forelsket galning i 1981 skød på præsident Reagan for at tiltrække sig Fosters opmærksomhed. Hun har aldrig modtaget undervisning i skuespil og taler flydende fransk (hun eftersynkroniserer selv sine roller til det franske marked).
Født
19/11-1962 Los Angeles, Californien, USA
< 1 >