Snow White and the Huntsman

Da den onde dronning Ravenna spørger sit spejl, hvem der er smukkest i landet, bryder hun sig ikke om svaret: Snehvide. Dronningen beordrer en jæger ud for at myrde sin rival. Men jægeren, Eric, kan ikke få sig selv til at tage den unge piges liv. I stedet træner han Snehvide til at blive en frygtindgydende kriger. Sammen med hertug William og en flok dværge tager hun kampen op mod dronningens regime. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Adventure, Drama
Instruktør Rupert Sanders
Medvirkende Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin
Spilletid 123 min.
Biopremiere 07.06.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Charlize Theron

Historien fortæller, at Charlize Theron blev opdaget af en agent, da hun som 18-årig havde et skænderi med en bankbestyrer på Hollywood Boulevard. Siden er det gået stærkt for den sydafrikanskfødte frøken. Efter et par biroller fik hun sit navn på filmplakaterne til blandt andre 'Djævelens advokat' (1997), 'Store Joe Young' (1998) og 'Æblemostreg...

Anmeldere

Politiken
"...et dygtigt og durkdrevent bud, hvor der både er til gården og til gaden - og til drengene og pigerne - i en fusion af ' Ringenes Herre' og ' Twilightsagaen'."

Berlingske
"Resultatet er et flot, stemningsfuldt men til tider også overfladisk og rodet univers; lige dele Grimms eventyr, My Little Pony og ridderroman."

Jyllands-Posten
"Effektmageriet bruges med mening og omtanke til at skabe det univers, der i den grad er filmens tiltrækning."

Information
"Det er reklameinstruktør Rupert Sanders' spillefilmdebut, og Snow White and the Huntsman er på sin egen måde en gennemført uprætentiøs og vældig underholdende film, der markerer sig som fantasy med æstetik lånt fra Narnia-filmene, tv-serien Game of Thrones og især Ringenes Herre."

Ekstra Bladet
"Men som så mange gange før hjælper det ikke med nok så mange computere på overarbejde, når det helt basale - manuskript og skuespil - ikke er på plads."

B.T.
"...selvom det klassiske eventyr her har fået en ny, mørk, flot og truende gang lak, så er hovedet på intet tidspunkt ved at sprænges af spænding."

Cinemazone
"...er på alle de rigtige måder et eventyrligt bud på en gedigen actionfilm for piger og drenge af alle aldre."

Brugere

03/11-12Tja, Snehvide har da ikke levet forgæves!

09/10-12Snehvide slår på tæven i dystert eventyr
Ja, den kære Kristen Stewart kan andet end at forelske sig i glimtende gummi-vampyrer og varulve-drenge. For i den flotte og actionfyldte 'Snow White and the Huntsman' spiller hun den smukke Snehvide. Det er dog den skønne Charlize Theron, der stjæler billedet som den herligt selvoptagede og onde dronning i denne genfortolkning af brødrene Grimms klassiske eventyr.

Det er der kommet en både heftig, dyster og visuelt fantasifuld film ud af. For her fremtrylles et yderst indtagende og mørkt univers fyldt med mystiske væsner, episke scenerier og storslåede slag. En muddertung og beskidt middelalder tilsat magisk trolddom.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

11/07-12Stilfuld action-Snehvide mangler bund
Kort fortalt:
Snehvide i Hollywood-fantasy-udgave, hvor den onde dronning er en fæl troldkvinde, der holder sig ung ved at suge livskraften ud af smukke jomfruer. Dronningen beordrer en slyngelagtig jæger til at dræbe sit potentielle nemesis, Snehvide, men han fortryder og fører hende efter en del strabadser til en venligsindet borg. Og så kan vores heltinde få pladerustning på og lede felttoget til sin hjemstavn.

Virker det så?
Næsten. Genskrivningen af eventyret er grundlæggende forfriskende, og det er en enormt flot film, der i flere sekvenser er ekstremt stilfuld med billeder i rene nuancer af sort, hvid og sølv. Plus hele to fint animerede fortryllede skove og meget andet. Man kan godt se, at instruktør Rupert Sanders kommer fra reklamefilm med den æstetiske sans. Desværre har ...

08/06-12Snehvide laver en maveplasker
Man ved den er gal, når en skuespiller som Chris Hemsworth kan hive en film op ene mand, men det er ikke desto mindre, hvad han gør i 'Snow White and the Huntsman'.

Hemsworth er på ingen måde en imponerende skuespiller, men han forstår at brænde igennem lærredet i modsætning til Kristen Stewart, der endnu engang er emo med åben mund og polypper - nu blot med hud så hvid som sne, læber så røde som blod og hår så sort som ibenholt.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...e-huntsman/283

Fakta

Medvirkende
Snehvide Kristen Stewart
Jægeren Chris Hemsworth
Dronning Ravenna Charlize Theron
William Sam Claflin
Finn Sam Spruell
Beith Ian McShane
Muir Bob Hoskins
Gort Ray Winstone
Nion Nick Frost
Duir Eddie Marsan
Coll Toby Jones
Bag kameraet
Instruktion Rupert Sanders
Produktion Sam Mercer, Joe Roth
Manuskript Hossein Amini, Evan Daugherty, John Lee Hancock
Fotografi Greig Fraser
Klip Conrad Buff, Neil Smith
Scenografi Dominic Watkins
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Drama
Nøgleord Eventyr
Relaterede film The Huntsman: Winter's War
Premieredatoer
Biograf 07.06.2012
Dvd 09.10.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 123 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Universal Pictures, Roth Films
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...