Take Shelter

Curtis, en far og ægtemand, er begyndt at opleve onde drømme og hallucinationer. Han søger medicinsk hjælp og rådgivning, men af frygt for det værste begynder han at opbygge et omstændeligt og dyrt stormsikkert ly i deres baghave. Denne fikse idé truer med at fremmedgøre ham fra sine nærmeste og fratage ham status i samfundet, men han bygger huslyet alligevel for at sikre sin families liv. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama, Thriller
Instruktør Jeff Nichols
Medvirkende Michael Shannon, Jessica Chastain, Tova Stewart, Shea Whigham
Spilletid 120 min.
Biopremiere 05.07.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Michael Shannon, der fik sit gennembrud i ' Revolutionary Road', spiller Curtis med al den nerve og præcision, man kan ønske sig, mens rollen som Samantha varetages med stor sikkerhed af den fremstormende Jessica Chastain. Men først og fremmest er filmen en triumf for Jeff Nichols..."

Berlingske
"...en uhyggeligt dragende og foruroligende psykologisk thriller..."

Jyllands-Posten
"Handlingen bevæger sig langsomt, uafvendeligt fremad, og dens rytme og tonefald kan minde en smule om den afdæmpede, rugende stemning i Terence Malicks "Livets træ" (2011)."

Information
"Det er film med fokus på det menneskelige og psykologiske drama, og de er så uendeligt meget mere spændende og interessante end mainstreamkatastrofe- og apokalypsefilmens effektorienterede bulder og brag."

Ekstra Bladet
"Rørende og rystende på én gang - den onde lyne mig godt."

B.T.
"Der er ikke ret meget, der kan forberede dig på den amerikanske film ' Take Shelter'. Det er nemlig en uhørt blanding af en underspillet katastrofefilm og et intenst og dragende psykologisk drama."

Brugere

27/12-13Ukonventionel dommedagsfilm mestret til perfektion
Take Shelter kan på overfladen ligne én af de utallige dommedagsfilm, der har set lyset i de seneste år, og som drager et større og større publikum til sig. Heldigvis er denne film et friskt pust i dyngen af 2012-lignende film, og hvis man graver dybere vil man opdage, at filmen er et vellykket og ukonventionelt studie i det moderne menneske, og hvordan fænomener såsom stress og angst lægger hårdtarbejdende mennesker ned på stribe. De fleste af os kan relatere til en stresset hverdag, men hvorfor bliver visse personer ramt hårdere end andre? Og hvordan sætter man en stopper for problemet, før ens verden bliver vendt på hovedet, og man må se sine nærmeste forlade ens side?

Curtis (Michael Shannon) er en anerkendt mand blandt kollegaer, familie, venner og forstadskvarterets beboere. ”Yo...

27/12-12Top 10 – de bedste film fra 2012
1. Take Shelter, 2. Amour, 3. Tinker Tailor Soldier Spy, 4. The Dark Knight Rises, 5. Prometheus, 6. Shame, 7. Looper, 8. Young Adult, 9. Dredd, 10. The Cabin in the Woods.

Læs evt. videre på Filmskribenten: http://filmskribenten.dk/2012/1...film-fra-2012/

23/12-12årslisten 2012 - af don 12
De godeste


Take Shelter

Efter det dragende familiedrama Shotgun Stories lægger den unge og afsindig talentfulde Jeff Nichols sine hænder på dommedagsfilmen. Her er dog ingen altfortærende CGI-vandbølger eller sjælfyldte sejlture ned ad Cambodjanske floder, men i stedet en utrolig nærværende fortælling om verdenens undergang eller en mands mulige sindssyge. Der er noget Shyamalan i sine bedste år elegance over Nichols’ måde at fortælle en menneskelig historie gennem en velkendt genre, for selvom der hverken savnes spænding eller uhygge (opstandelsen fra bunkeren er en af årets mest neglebidende scener), så skridter Nichols ikke et sekund fra sin hovedkarakter. Under paranoia, flyvende møbler og metafysiske naturfænomener er Take Shelter grundlæggende en gribende historie om en man...

25/11-12Nervepirrende dommedagsfilm er uafrystelig
Der findes mange film, der omhandler Jordens undergang. De fleste dommedagsfilm er dog ofte bombastiske action-tonsere med mere fokus på spektakulære effekter end det nære, menneskelige drama.

Men den knugende intense og fremragende 'Take Shelter' behandler dommedagsfilmen på både original og fængslende vis. Ja, en af årets absolut største filmoplevelser.

- Læs evt. videre på Filmskribenten: http://filmskribenten.dk/2012/1...r-uafrystelig/

16/04-12Dommedag snart
En almindelig amerikansk familiefar begynder at få drømmesyn-agtige mareridt om en brutal storm, der bringer ham selv og især hans døve datter i fare. Han bliver på én gang angst, for at det er forudsigelser, og for at det er hans baggrund med skizofreni i familien, som nu slår igennem hos ham selv. Men han begynder alligevel at tage forholdsregler, som omgivelserne synes er virkelig mærkelige.

"Take Shelter" er rigtig flot fotograferet med fine visuelle dommedagsvarsler af Adam Stone, og Michael Shannon og Jessica Chastain er stærke i hovedrollerne. Men det er også en film, som trods thriller-elementerne ikke indeholder større overraskelser. Man kan hurtigt gennemskue, hvor den ender henne, og når handlingen samtidig bliver foldet temmelig langsomt ud, bliver den altså noget tung at ...

Fakta

Medvirkende
Curtis Michael Shannon
Samantha Jessica Chastain
Hannah Tova Stewart
Dewart Shea Whigham
Nat Katy Mixon
Cammie Natasha Randall
Bag kameraet
Instruktion Jeff Nichols
Produktion Tyler Davidson, Sophia Lin
Manuskript Jeff Nichols
Fotografi Adam Stone
Klip Parke Gregg
Scenografi Adam Willis
Musik David Wingo
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 05.07.2012
Dvd 13.11.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 120 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Hydraulx, Grove Hill Productions, Strange Matter Films
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør Atlantic Film/Soulmedia

Se også...