Dracula 2001 (Dracula 2000)

Grev Dracula har i mange år været fanget i klostret Carfax, der er omgivet af Matthew Van Helsings antikvitetsforretning. Da en bande tyve bryder, sjæler de ved en fejltagelse en kiste med den indespærrede greve, der stikker af til New Orleans. Samme sted har en ung kvinde haft drømme om Dracula. Sammen med sin assistent Simon, tager Van Helsing til New Orleans for at fange den undslupne. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Gyser
Instruktør Patrick Lussier
Medvirkende Jonny Lee Miller, Justine Waddell, Gerard Butler, Colleen Fitzpatrick
Spilletid 99 min.
Biopremiere 06.07.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jonny Lee Miller

Blonde Jonny Lee Miller huskes primært for sin rolle som Sick Boy i "Trainspotting" (1995). Han fik sin filmdebut året før som cyberpunker i Iain Softleys "Hackers" og scorede sin medspiller Angelina Jolie i forbifarten. Allerede som 11-årig debuterede han dog på tv i miniserien "Mansfield Park". Han genforenedes med Trainspotting-kollegaen R...

Anmeldere

Politiken
"Men ud over tilsætning af lidt nye effekter disker filmen i øvrigt ikke op med de store overraskelser. Dracula 2001 er et lille, underholdende sommergys, der følger vampyrgenretraditionerne uden de store svinkeærinder."

Berlingske
"Man må beundre de medvirkende i 'Dracula 2001' for, at de kan sige deres replikker uden at grine."

Jyllands-Posten
"Handlingen præsenterer sig i en pompøs billedsætning og med masser af visuelle tricks, men den har hverken hoved eller hale, ikke engang bid."

Ekstra Bladet
"Den for forceret til at være smart, for tandløs til at være uhyggelig og for selvhøjtidelig til at til at være sjov."

B.T.
"Vampyrfilm er som udgangspunkt altid spændende. Det er spændende at se, hvordan andre tolker forlægget, Bram Stokers bog samme navn fra 1897. Denne gang er bestræbelserne do alt for konstruerede, hvilket går ud over vampyrdelen i filmen, og Dracula 2000 er næsten en misvisende titel."

FilmReactor
"Kropsnær nyfortolkning af den gamle vampyrmyte. God til prisen for især MTV-generationen."

Cinemazone
"Der er ikke meget tilbage af Bram Stokers originale fortælling, og selvom gendigtninger ofte er velkomne bud på nutidens udlægning af klassiske historier, så er der også grænser. Det eneste anstændige ved filmen er næsten, at de helt har undladt at nævne Bram Stokers navn på kreditlisten %u2013 det havde han sikkert også helst været fri for."

Brugere

15/06-08Okay film.
Jeg synes ikke, at den her film lever op til mine forventninger. Til sidst sad jeg egentlig bare og ventede på, at den ville slutte. Det virker som om, at der ikke er sat ret mange penge af til denne film, og det er egentlig en skam, da filmens handling jo egentlig er godt fundet på. Dracula sover i en kiste, som uheldigvis bliver stjålet. Han bliver sat fri, og så er helvedet ellers løs..

05/11-07billigt gys
- historien "dracula 2000" skaber et helt nyt billed af hvem dracula er og hvor han kommer fra, hvilket er dybt interassant og er med til at holde filmen oppe.
minuset er at producerne desvære ikke har haft nok penge til at lave filmen som den havde været det fortjent. dette giver sig til udtryk ved skuespillere som ikke når ud til seeren og en kamera-føring som minder om en billig soap-opera.

12/04-05Cool og stylet film
Anonym
Jeg så denne film og havde faktisk forventet at det var det værste lort man kunne finde, men den er faktisk cool.

Plottet havde adskillige gode elementer og ville have fungeret godt hvis vi var blevet forskånet for nogle af de lettere lamme replikker og scener og der havde været nogle flere gode skuespillere.

Christopper Plummer leverede en solid præsentation som Abraham Van Helsing, selvom accenten var en smule irriterende og han måske ikke virkede vild dedikeret.
Johnny Lee Miller leverede en solid præsentation som sædvanlig.
Gerard Butler som Dracula: Et ord beskriver ham SEXET! han mangler måske skræmme elementet, men hvad han mangler der lever han afgjort klart op til i resten. Mystikken, sexetheden og den voldsomme natur.
Justine Waddell virkede lidt for anonym og k...

26/01-05...Okey film...
Jeg må da sige at jeg havde forventet mere af Dracula 2000...

Skuespillet går fra at være rimelig godt, og virkelig dårligt...
Jonny Lee Miller spiller godt, og der skal ikke være nogen tvilv om at det er ham som spiller bedst.
Gerad Butler, spiller fint som dracula, men virker måske lidt for anonym...
Justin Waddell spiller også kun udemærket ikke den hel store præsentation...
Christopher Plummer er også udemærket...
Men den store skuffelse er Omar Epps synes han plejer at spille godt i sine film, heldigvis er han ikke så meget med i filmen, men han er en meget stor skuffelse...

Historien er vel hvad man kan forvente, effekterne er ikke altid lige gode... Spændende bliver det heller ikke rigtig, men underholder fint...
Men havde forventet en del mere, især når Wes Craven er ...

18/01-05Anstændig B-film
Jeg ventede at det ville være en håbløst dårlig B-film, men den var da bedre end jeg frygtede. OK produktionsværdier, OK historie - og Justine Waddell er jo dejlig at se på...

18/01-05Wes Craven! Nej nej nej nej...
Anonym
Det er ærgeligt at denne film er så dårlig. Jeg ville ønske jeg kunne sige denne film er god men desværre nej... Det eneste lyspunkt i denne film er kampscenerne og så lige personerne som Van Helsing og Dracula der er ærkefjender!

16/01-05Lækker film!
Dracula 2001 er ret meget... Men en ting er sikkert... Den er lækker! Dødlækker! Handlingen er måske ret tynd, men man bliver underholdt godt!

18/01-03Elendigt makværk.
Anonym
Særdeles ucharmerende nytolkning af Dracula-legenden, som tilsyneladende skal gøres til noget nyt og hipt for de unge filminteressede individer.

Rollelisten består af semikendte, unge navne som vil appellere til aldersgruppen som filmen sigter efter. Og Gerard Butlers Dracula er helt klart den mest upersonlige fortolkning af denne klassiske filmmonster, som jeg endnu har set til dags dato. Hans præstation bakkes godt op af en skuffende Jonny Lee Miller og en ukarismatisk Justine Waddell. Eneste lyspunkt er veteranen Christopher Plummer.

Frygtelige, unødvendige Matrix-agtige kampscener gør filmen direkte latterlig og man aner ikke om man skal grine eller græde.

Rædslet er både skrevet og instrueret af Patrick Lussier, der tidligere har gjort sig mest bemærket som editor på bl.a...

02/01-03MMMM god film
Anonym
Det er en god film.

Gerard Butler er så lækker og rigtig god som Dracula han er virkelig dejlig MMMMMMMMM!!!

23/09-02H O T T HOT
Anonym
Gerard Butler er en perfekt Dracula. Mystisk, mørk (og så i sjælen) og lige til at spiseFakta

Medvirkende
Simon Sheppard Jonny Lee Miller
Mary Heller Justine Waddell
Dracula Gerard Butler
Lucy Colleen Fitzpatrick
Solina Jennifer Esposito
Nightshade Danny Masterson
Valerie Sharp Jeri Ryan
Eddie Lochlyn Munro
Trick Sean Patrick Thomas
Marcus Omar Epps
Dax Tig Fong
Bag kameraet
Instruktion Patrick Lussier
Produktion W.K. Border, Joel Soisson
Manuskript Joel Soisson
Fotografi Peter Pau
Klip Peter Devaney Flanagan, Patrick Lussier
Scenografi Carol Spier
Musik Marco Beltrami
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Vampyrfilm
Nøgleord Udødelighed, Vampyr
Relaterede film Dracula
Premieredatoer
Biograf 06.07.2001
Dvd 23.01.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 99 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 5.538
Selskab Dimension Films, Carfax Productions Ltd., Wes Craven Films, Neo Art & Logic
Biodistributør United International Pictures

Se også...