Dredd - 3 D (Dredd)

I en hærget fremtid, hvor befolkningen er samlet i enorme Mega-byer, sørger de såkaldte 'dommere' for at opretholde lov og orden - ofte med dødelige midler. Den mest frygtede dommer og bøddel i Mega-City One er Dredd. Under en rutinemission fanges han med den synske rekrut Cassandra i et berygtet 200 etagers højhus, hvorfra narkobaronessen Ma-Ma forsyner slummen med det dødsensfarlige stof slo-mo. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Pete Travis
Medvirkende Karl Urban, Olivia Thirlby, Lena Headey, Wood Harris
Spilletid 96 min.
Biopremiere 27.09.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lena Headey

Engelske Lena Headey kom frem i lyset som den unge udgave af Jeremy Irons’ kone i "Waterland" (1992). Efterfølgende gjorde hun sig gældende i et par periodefilm som "Resten af dagen" (1993) og "Junglebogen" (1994). Den kønne brunette har mindre roller i Antonia Birds krimidrama ”Face” (1997) og Virginia Woolf-filmatiseringen...

Anmeldere

Politiken
"...totalitær discountjustits som påskud for blodrus, dramaturgi og skuespil reduceret til videospillets repetition."

Berlingske
"Karl Urban imponerer som Dredd, til trods for at han aldrig fjerner den karakteristiske hjelm. Men den, der virkelig stjæler billedet, er Lena Heady som iskold narkomamma, der ganske enkelt er vild med vold."

Jyllands-Posten
"Uanset det fåmælte manuskript fra kultforfatteren Alex Garland er det sammenbidt selvtægt fra væg til væg (eller nydelse ved at se den udøvet), og i så henseende kan filmen siges at afspejle sit univers til noget nær perfektion."

Information
"Man kan savne de politiske undertoner fra John Wagners forlæg, der med 35 år på bagen stadig udgives, men Dredd 3D er et underholdende stykke popkultur, der også visuelt er en fornøjelse, ikke mindst de ultraslowmotion-sekvenser, der rammer volden balletagtigt ind."

Ekstra Bladet
"Ser man bort fra det grundlæggende meningsløse i de udpenslede modbydeligheder, er der tale om en underholdende, teknisk tour de force, der udnytter potentialet i 3D-formatet på nærmest blændende vis. Hverken mere eller mindre."

B.T.
"Den er nemlig propfyldt med død, psykopati og al slags ødelæggelse -i både slowmotion og 3D. Men som hjerneløs underholdning fungerer filmen bare skamløst godt."

Cinemazone
"Dredd er spændstig, visuelt overrumplende 3D-action og præcis så grelt realistisk, brutal og ublu i forhold til sin hovedpersons stone face-fascisme, at man på en gang frastødes, fascineres og griner ..."

Brugere

15/10-12Karl Urban er Loven - mere overbevisende end Stallone
Gode, gamle Judge Dredd får endnu en tur på film. Denne gang i en udgave, der er mere tro mod tegneseriens ånd end den lettere parodiske Sylvester Stallone-film fra 1995.

"Judge Dredd" er en britisk serie, som har kørt i 35 år og foregår i en dystopisk fremtid, hvor størstedelen af kloden er forvandlet til radioaktiv ødemark. En undtagelse er det nordøstlige USA, som er blevet til én kæmpestor by, Mega-City One, der er et urbant mareridt fyldt med bandekriminalitet, narko og vold. Byens forsvar mod uvæsenet er et hårdhændet dommerkorps, som er politi og domstole i ét - med ret til at uddele alt op til dødsstraf på stedet.

I denne filmversion får Dredd ansvaret for at eksaminere en dommerkandidat med unikke telepatiske evner, og de tager ud for at undersøge tre brutale mord i en gig...

11/10-12Kedelig
Judge Dredd, der så dagens lys i 1977, er måske ikke den mest velkendte figur i tegneserieverdenen, men han har alligevel haft så stor populærkulturel betydning, at der nu er lavet to spillefilm om ham. Sylvester Stallone portrætterede ham først i den ikke videre vellykkede "Judge Dredd" fra 1995, og nu er det så Karl Urbans tur - og han gør det godt.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/dredd-3d/308

09/10-12Sammenbidt Urban Muger Ud
Vi befinder os i MegaCity One, hvor atomkrige har gjort yderområderne golde og giftige. Her bor 800 millioner mennesker. Blandt dem befinder 275.000 sig i slumområdet Peach Trees, hvor det dødsensfarlige stof Slo-Mo fremstilles med den dødsensfarlige Ma-Ma i spidsen. Hvem skal stoppe dem? Judge Dredd og hans 'rookie' af en partner.

Det er ikke første gang, at tegneseriefiguren Judge Dredd filmatiseres. I 1995 fik en lignende film premiere med Sylvester Stallone som retfærdigheden selv. Filmen blev et enormt flop og tilsidesatte den mørke, ultravoldelige satire til fordel for et kitschet actionfyrværkeri.

Den nye Dredd er mere inspireret af tegneserien. MegaCity One og Peach Trees er et ondt og beskidt sted, hvor folk stuves sammen som smågrise på vej til slagtning (hvad flere af b...

27/09-12Der er smæk på den übervoldelige ’Dredd’
Man er ikke i tvivl om, hvad der skal ske, når først filmens blodrøde titel banker buldrende ud af lærredet i dundrende 3D. Og ja, det første uskyldige offer jordes da også lige splattet ned af brutale kriminelle, allerede inden man når at sætte sig til rette. Jep, ’Dredd’ er fandenivoldsk action med blod, kugler og sort humor lige i fjæset.

En af grundene til, at ’Dredd’ lykkedes så medrivende godt, er bl.a. fordi, den holder skidtet simpelt. Her er ikke læssevis af subplots, biroller og plot-twists til at sende det voldelige bæsts momentum til tælling, men blot fuld smadder på store guns, bastante one-liners og blodige kills.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

Fakta

Medvirkende
Dredd Karl Urban
Cassandra Anderson Olivia Thirlby
Madeline 'Ma-Ma' Madrigal Lena Headey
Kay Wood Harris
Dommer Lex Langley Kirkwood
Amos Junior Singo
Freel Luke Tyler
Zwirner Jason Cope
Clan Techie Domnhall Gleeson
Caleb Warrick Grier
Bag kameraet
Instruktion Pete Travis
Produktion Alex Garland, Andrew Macdonald, Allon Reich, Jason Kingsley, Chris Kingsley
Manuskript Alex Garland, John Wagner
Forlæg Carlos Ezquerra
Fotografi Anthony Dod Mantle
Klip Mark Eckersley
Scenografi Mark Digby
Musik Paul Leonard-Morgan
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord Baseret på tegneserie
Premieredatoer
Biograf 27.09.2012
Dvd 29.01.2013
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab DNA Films, IM Global, Reliance Big Pictures
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...