Hypnotisøren

En ukendt morder nedslagter en familie i Stockholm. Eneste overlevende er husets 15-årige søn, som svæver i livsfare på hospitalet. Da han ikke er i stand til at give vidneudsagn, forsøger kriminalkommissær Joona Linna sig med en utraditionel metode. Han overtaler hypnotisøren Erik Maria Bark til at bringe drengen i trance, selv om Bark har afgivet løfte om aldrig mere at bruge sine hypnoseevner. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Lasse Hallström
Medvirkende Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin, Helena af Sandeberg
Spilletid 122 min.
Biopremiere 06.12.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lasse Hallström

(INSTRUKTØR)
Den svenske instruktør Lasse Hallström laver familievenlige film, der uvægerligt beskrives som varme, poetiske, bittersøde og underfundige. Efter den internationale succes med "Mit liv som hund" (1985) og et par film om børnene fra Bulderby tog han til Hollywood. Han lagde ud med det kærlige komediedrama ”Once Around” (1991), som var ...

Anmeldere

Politiken
"...som helhed er filmen ingen fuldtræffer, der kan løfte sig ret meget over, hvad vi allerede har set i lidt for mange svenske tv-krimier."

Berlingske
"Hvis tendensen til uopfindsomme en-til-en-filmatiseringer af de bedste kriminalromaner griber om sig, kan det godt være med til, at interessen for at se filmene ebber ud, mens bøgernes succes virker mere sejlivet."

Jyllands-Posten
"Handlingen forløber jævnt - efter romanens store linjer, men uden nogen accelererende spænding - undtagen til sidst, hvor Hallström efterlader os med et par løse ender."

Information
"Hallström tilføjer som helhed krimien mere ægte følsomhed og situationsfornemmelse, end man normalt ser i den mekanisk oppumpede genre."

Ekstra Bladet
"...er en solid, svensk samlebåndskrimi, som fungerer upåklageligt, mens den står på, men som bortset fra Persbrandts fjæs også er glemt igen, kort efter at rulleteksterne er færdige."

B.T.
"Han formår aldrig at skabe spænding, men til gengæld viser han, hvor god en person instruktør han er i lmens mere intime scener mellem Persbrandt og Lena Olin, som spiller Eriks kone."

Cinemazone
"Hallström er sådan set tilbage på svensk jord, og indfanger en særlig skandinavisk mørke-mentalitet. Dog er han desværre ikke en særlig dygtig krimi-instruktør, fordi han i sit gedigne og stærke fokus på karaktertegningen, har glemt en ligeså vigtig bestanddel – nemlig fremdriften."

Brugere

25/12-12Ny nordisk klichékrimi
Filmatisering af ét af de senere års største nordiske krimihit, skrevet af et svensk forfatterægtepar, der gemmer sig bag pseudonymet Lars Kepler. "Hypnotisøren" introducerer deres gennemgående helt, kriminalkommissær Joona Linna, som her kommer på en sag, hvor en hel familie er blevet brutalt stukket ned, og kun den unge søn overlever i koma. Linna kommer i kontakt med en læge, som via hypnose kan kommunikere med komatøse patienter, men hans kontakt med den overlevende dreng fører til, at lægen selv bliver meget direkte involveret i sagen.

"Hypnotisøren" er Lasse Hallströms første svenske film i 25 år, og på nogle punkter skinner det igennem, at han har et sikkert håndelag med fra sine år i Hollywood. Desværre har filmen så også et andet af Hallströms kendetegn, nemlig en vis sindigh...

07/12-12Triviel krime med fint skuespil
"Hypnotisøren" er endnu en skandinavisk krimi, som er baseret på en succesfuld bog, jeg ikke har læst. Og fred være med det. Hvis man er til den skandinaviske krimigenre må det være fantastisk med så rigt et udbud.

Svenskerne har hentet deres landsmand Lasse Hallström hjem fra Hollywood, hvor han af uransaglige årsager har huseret de seneste årtier. Som instruktør en middelmådig herre, der kan få selv de mest interresante oplæg til at føles uendeligt langtrukne.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/hypnotisoeren/334

Fakta

Medvirkende
Joona Linna Tobias Zilliacus
Erik Maria Bark Mikael Persbrandt
Simone Bark Lena Olin
Daniella Helena af Sandeberg
Josef Jonatan Bökman
Benjamin Oscar Pettersson
Magdalena Eva Melander
Lydia Anna Azcarate
Erland Johan Hallström
Stensund Göran Thorell
Bag kameraet
Instruktion Lasse Hallström
Produktion Börje Hansson, Bertil Ohlsson, Peter Possne
Manuskript Paolo Vacirca
Forlæg Lars Kepler
Fotografi Mattias Montero
Musik Oscar Fogelström
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Hypnose, Morder
Premieredatoer
Biograf 06.12.2012
Dvd 22.03.2013
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Sprog Svensk
Produktionsår 2012
Spilletid 122 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Sonet Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...