Jack Reacher

Fem mennesker plaffes ned på åben gade af en finskytte. Politiet tror, at sagen er løst, da de fanger den mistænkte. Men han hævder sin uskyld og forlanger, at de finder Jack Reacher - en gådefuld eks-MP'er, der færdes uset i skyggerne. Reacher har et uafsluttet regnskab med den mistænkte og dukker selv op ud af det blå. Modvilligt går han med til at hjælpe forsvarsadvokaten Helen med at nå til bunds i sagen. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Christopher McQuarrie
Medvirkende Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall, Richard Jenkins
Spilletid 130 min.
Biopremiere 03.01.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Cruise

Den 14-årige Thomas Cruise Mapother IV gik fra brydning til skuespil efter en knæskade – and the rest is history, som man siger. Han slog igennem med ungdoms-komedien 'Fræk Business' (1983) og herefter etablerede den 170 centimeter høje skuespiller sig som den førende blandt det kritikerne i de tidlige 1980’ere yndede at kalde ’The Brat Pack’. ...

Anmeldere

Politiken
"Tilskuerens fingernegle bliver næppe lige så nedbidte, og målbevidste Reacher er ikke nær så interessant en personlighed som f. eks. den identitetsberøvede Bourne, men alligevel bliver denne første Reacherfilm med garanti ikke den sidste."

Berlingske
"Man kan dog håbe, at han vil lægge lidt mere omhu i de kommende, for ganske vist er her smæk for skillingen... Men der er også slinger i tonevalsen, der svinger fra hårdkogt til selvironisk og tilbage igen."

Jyllands-Posten
"...en gnidningsfri actionthriller, der ikke byder på mange overraskelser. Tom Cruise er næsten selvparodisk som helten, og den ellers vidunderlige Rosamunde Pike har ikke meget at arbejde med som Helen."

Information
"50-årige Cruise er spændstig, Pike er troværdig som hans love interest, og Richard Jenkins gør en foruroligende dobbelttydig figur som hendes far, den offentlige anklager."

Ekstra Bladet
"Habil popcorn-underholdning der dog er slettet fra den indre harddisk i samme øjeblik, man forlader biografmørket."

B.T.
"Tom Cruise og filmens kvindelige hovedrolle ( en lokal advokat spillet af Rosamund Pike) har en fin kemi. Seksuel spænding kombineres gnidningsfrit med solidt politiarbejde. Og selvom nogle måske vil synes, at slutningen er lige lovlig John Wayne-agtig, så forlader man biffen med en god fornemmelse i maven."

Cinemazone
"...er lige efter bogen, men samtidig et nyt bud på en hårdtslående actionkomedie, der både på frivillig og ufrivillig basis, fungerer ganske fint som mere komedie end seriøs actionfilm."

Ekko
"...et velsmurt Hollywood-produkt, hvor selv en erfaren seer er underholdt af originalt koreograferede biljagter og kampe."

Brugere

02/03-16Bedre end jeg huskede.
Genså lige denne i går, i forbindelse med premieren på den nye.

Der er mange fine enkeltstående momenter i filmen - men Reacher er meget endimensionel til at man for alvor synes han er interessant som figur. En slags superhelt, uden et privatliv - eller ikke et vi må kende. Han dukker op, ud af det blå, og vi får kun sporadiske informationer om hans fortid.

Men som en solid actionthriller, med rødder i 80'erne, fungerer den faktisk ganske fint - og netop stemningen og thrillerelementet, sammen med et fint cast og god action gjorde at jeg blev mere positiv ved andet gennemsyn.

21/07-13Intens biljagt
Så fik jeg endelig set den spændende thriller, som byder på solidt spil fra Tom Cruise. Hvad jeg ellers mener om filmen, kan læses her: http://torbenwoodfilm.blogspot....k-reacher.html

14/01-13Cruise kæmper forgæves
Jeg har ikke læst bøgerne om Jack Reacher, den ultraseje eksmilitærmand, hvis evner indenfor efterforskning, kampsport og våbenbrug samt smarte, kvikke bemærkninger, ikke overgås af nogen.

Jeg har heller ikke længere den store fidus til Tom Cruise som person (ja, Scientology er en sekt, ikke en religion!), men hans evner som skuespiller, og især actionskuespiller, har bestemt noget for sig.

Filmens præmis er ganske simpelt, at onde mennesker skaber problemer for gode folk, og så må Jack Reacher træde til med sine evner for at redde dagen! Jeg ville ikke bruge mere tid på plottet, der for så vidt er ganske udemærket skrevet, omend lidt standard.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...ck-reacher/342

04/01-13Cool Cruise lægger op til en ny actionserie
Jeg havde ikke tidligere hørt om Jack Reacher, men det er navnet på helten i en serie på indtil videre 17 romaner af den britiske krimiforfatter Lee Child. Reacher er en tidligere amerikansk soldat, der har forladt hæren efter mange år i militærpolitiet og nu rejser rundt i USA som en meget speciel vagabond.

"Jack Reacher" er så den første filmatisering af Childs bøger, og den er baseret på nr. ni i serien, "One Shot". Plottet drejer sig om en tidligere finskytte, som Reacher i sin tid efterforskede, da han gik amok under sin udstationering i Irak. Alle spor peger nu på, at den samme mand igen er gået amok, da fem mennesker en morgen bliver skudt ned uden for Pittsburghs baseball-stadion. Men da Jack Reacher begynder at grave i sagen, opdager han, at den ikke er så ligetil.

Det er ...

03/01-13En film om hvor cool Tom Cruise er
Tom Cruise løber hurtigt. Tom Cruise skyder med skarpt. Tom Cruise kører stærkt. Tom Cruise slås med de bare næver. Tom Cruise opklarer sager. Tom Cruise charmerer damerne.

Tom Cruise er bare hele vejen rundt en cool gut i den ferme thriller Jack Reacher. En film om hvor cool Tom Cruise er. Men ja, Tom Cruise er cool – og det er cool at se Tom Cruise være cool.

Læs evt. videre hos Filmskribenten: http://filmskribenten.dk/2013/0...tom-cruise-er/

Fakta

Medvirkende
Jack Reacher Tom Cruise
Helen Rodin Rosamund Pike
Cash Robert Duvall
Alex Rodin Richard Jenkins
The Zec Werner Herzog
Emerson David Oyelowo
Charlie Jai Courtney
Sandy Alexia Fast
Linsky Michael Raymond-James
Rob Farrior James Martin Kelly
Bag kameraet
Instruktion Christopher McQuarrie
Produktion Tom Cruise, David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Gary Levinsohn, Kevin J. Messick, Paula Wagner
Manuskript Christopher McQuarrie
Forlæg Lee Child
Fotografi Caleb Deschanel
Klip Stephen M. Rickert Jr., Kevin Stitt
Scenografi James D. Bissell
Musik Joe Kraemer
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Efterforskning, Skarpskytte
Relaterede film Jack Reacher: Never Go Back
Premieredatoer
Biograf 03.01.2013
Dvd 25.04.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Paramount Pictures, Mutual Film Company, Skydance Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...