Oz - The Great and Powerful - 3 D (Oz: The Great and Powerful)

Før Dorothy fra Kansas bliver samlet op af en skypumpe og hvirvlet ind i det magiske land Oz, får den lurvede magiker Oscar Diggs samme tur. Ved ankomsten til Oz møder Oscar de tre feer Theodora, Evanora og Glinda. Spådommen siger, at en mægtig troldmand vil redde landet ud af dets problemer - men hverken feerne eller Oscar selv er overbevist om, at hans småfesne cirkustricks rækker til formålet. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Adventure, Fantasy
Instruktør Sam Raimi
Medvirkende James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams
Spilletid 130 min.
Biopremiere 07.03.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sam Raimi

(INSTRUKTØR)
Samuel M. Raimi er mest kendt for den legesyge, over-the-top fortællestil, han lagde for dagen i sin rundtossede splattertrilogi 'Evil Dead' (1982, 1987, 1992). Med 'Darkman' (1990) trådte han ind i de større budgetters land uden at miste sit dynamiske fingeraftryk. I 1995 instruerede han Russell Crowe og Sharon Stone i westernfilmen 'De hurt...

Anmeldere

Politiken
"Filmen forstenes i sin kunstige skønhed og bliver aldrig hverken morsom, magisk eller uhyggelig. Det forsvinder i spekulationen, den økonomiske altså. I sidste ende handler filmfortryllelse ikke om formuens størrelse, men om fantasiens og fortællelystens."

Berlingske
"...et paradenummer; skøn at skue, men uendeligt forglemmelig. Og dermed ikke helt en værdig følgesvend til et af filmhistoriens mest langtidsholdbare eventyr."

Jyllands-Posten
"Med sin eksplicitte tematisering af filmkunstens potentiale giver det også mening, at "Oz" i den grad er en billedbaseret film. Så er det af mindre betydning, at historien ikke er så stærk."

Information
"Er man fan af Troldmanden fra Oz, skal man selvfølgelig se Oz the Great and Powerful - gerne sammen med børnene. Men sørg for at se den gamle film sammen med dem først."

Ekstra Bladet
"...lever i det hele taget først og fremmest via sine indimellem ganske spektakulære special-effekter, men historien er desværre så himmelråbende skematisk og banal, at det voksne publikum nok hurtigt falder fra."

B.T.
"Som en hyldest til fantasien, til ( film) magien og til de uopslidelige eventyr, holder den helt til enden af regnbuen."

Cinemazone
"Her ender den overlegne billed- og effektside desværre som ren kompensation for den tyndbenede handling. Og filmen opleves næsten som ét af troldmandens fuppede tricks, hvor trylleriet umiddelbart ser troværdigt ud, men tryllestaven desværre er lavet af plastik."

Brugere

07/03-13Fantastisk fortælling
Jeg elsker den fantastiske fortælling og glæder mig til at se filmen, håber den kan leve op til forventningerne.
Har lige været rundt på nettet for at læse mere om Oz og faldt over dette kort http://www.innovashop.dk/shop/o...l#.UTj01jdBkn0

07/03-13Kulørt eventyr mangler mere magi
Med Sam Raimis 'Oz the Great and the Powerful' lander vi langt fra hans herlige Evil Dead-trilogi, nemlig i det magiske eventyrland Oz.

Her truer den onde heks freden, mens fabeldyr, dværge og fortryllende scenerier danner farvestrålende bagtæppe for de end kende kedelige strabadser, der leveres i udfarende 3D.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...ler-mere-magi/

Fakta

Medvirkende
Oz James Franco
Theodora Mila Kunis
Evanora Rachel Weisz
Glinda Michelle Williams
Finley (stemme) Zach Braff
Kedelflikkeren Bill Cobbs
Dukkebarn (stemme) Joey King
Knuck Tony Cox
May Abigail Spencer
Portvagt Bruce Campbell
Bag kameraet
Instruktion Sam Raimi
Produktion Joe Roth
Manuskript Mitchell Kapner, David Lindsay-Abaire
Forlæg L. Frank Baum
Fotografi Peter Deming
Klip Bob Murawski
Scenografi Robert Stromberg
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Fantasy
Nøgleord 3-D, Heks, Prequel, Troldmand
Relaterede film Troldmanden fra Oz
Premieredatoer
Biograf 07.03.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Walt Disney Pictures, Roth Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...