Space Jam (org. version) (Space Jam)

Warner Bros.' velkendte tegnefilmsfigurer Snurre Snup, Daffy, Sylvester, Pelle Gris og Elmer Fjot udfordres til en omgang basketball af de seje Monstars. For at vinde kampen må de have lidt kvalificeret hjælp fra en ægte superstjerne: Michael Jordan. © Scope

Produktionsår 1996
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Joe Pytka
Medvirkende Michael Jordan, Bill Murray, Wayne Knight, Manner Washington
Spilletid 88 min.
Biopremiere 07.02.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Scope
Who framed Michael Jordan

Space Jam er et fremragende stykke PR arbejde for basketballstjernen Michael Jordan, men kun en middelmådig film.

I Warner Brothers-land bliver man invaderet af de små Nerdlocks, der har tænkt sig at bortføre hele staben af kendte tegnefilmfigurer (Daffy, Elmer Fjot, Sylvester, o.s.v.) for at bruge dem som turistattraktioner i forlystelsesparken Kolbøttebjerget. Men det bliver ikke uden kamp, så med Snurre Snup i spidsen udfordrer gutterne deres undermænd til en net, lille basketballkamp. The nerdlocks har dog den egenskab, at de kan tappe energien fra de store NBA-stjerner, og pludselig er gode råd dyre for vore WB-venner. Det viser sig, at den største af basketball stjernerne, Michael Jordan, har valgt at droppe basketball-spillet for at hellige sig en middelmådig karriere som baseballspiller. Så han trækkes hele vejen til Toon-land for at hjælpe Snurre Snup og co. med at slå de knap så små nerdlocks, der nu passende kalder sig Monstars. Dette er indledningen til det, der klart er filmens mest velfungerende afsnit, hvor Michael Jordan skal lære dem basketball'ens ædle kunst. Og så er det ellers: "Showdown i Toontown", hvor fantasien for alvor slippes løs. Men før vi overhovedet når til Toonland, skal vi desværre trækkes med et pladderromantisk og selvbiografisk afsnit hvor Michael Jordan vil være baseballspiller - som sin far, samt et papirtyndt forsøg på at give ham et menneskeligt familieliv.

Jordan drops the ball
Når man har med sådan et star-vehicle at gøre, afhænger filmens succes meget af stjernens karisma på det hvide lærred, og her kommer Michael Jordan gevaldigt til kort. Han har ligeså meget karisma som en våd slik-asparges og virker vældig anstrengt og ikke mindst anstrengenede.

Det er "The Toons", der tager stikket hjem i denne film. Man kan ikke andet end imponeres over den fantasifulde kreativitet, som tegnefilmfolket lægger for dagen og det er i sidste ende dem, der gør dette til en seværdig film. Men der er alt for mange huller i manuskriptet til at gøre det til en vellykket film. Det er tydeligt, at manuskriptforfatterne og instruktøren Joe Pytka, har klippet og hugget en farlig masse hæle og tæer for at få Michael Jordan presset ned i et par luftbårne Air-Jordan Nike sko, og transporteret ham til Toon-land, hvor de store point skal trækkes hjem. Det giver sig også udslag i, at introduktionen af bl.a. Bill Murray (som sig selv) er den tyndeste undskyldning for en comic-relief overtegnede længe har set. Bevares, Bill Murray er da morsom, mens han er på, men hvad han laver i filmen er meget tvivlsomt. Men ret skal være ret: For alle die-hard basketball- og Michael Jordan fans er der nok at se på, og det er vel i sidste ende dét, det hele drejer sig om. Men som film når den ikke "Who Framed Roger Rabitt?" til forpoterne.

Brugere

01/02-06god
er nok en af de tegnefilm jeg har set mest. det er simpelthen genialt fundet på.

05/01-05Total iorden børnefilm...
Tegne/spillefilm på et udmærket niveau... Der er ikke så meget at sige til denne film, udover at den er rimelig underholdende og rig på sjove påfund. Bugs Bunny spiller udmærket i rollen, som kaninen der guffer gulerødder, og er lederen af figurerne.

30/01-04MERE END DÅRLIG!!!!!!!!!!!!!!!
Anonym
"Space Jam" er en film der ikke burde være blevet lavet! Så for at gåre en lang historie kort så er det kun "Bertram & co. der er ringere end "Space Jam"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12/02-03YO
Anonym
Den bedste basket film synes jeg

11/01-03Burde Have Været Grovere
Anonym
Bugs Bunny, Michael Jordan og masse andre mere eller mindre kendte tegnefilmsfigurer, skal redde jorden fra nogle “onde” tegnefilmsaliens ved at spille basketball mod dem.

Gennemsnitlig blanding af tegne og realfilm, med enkelte sjove indfald, men med en handling der altså er for tynd til en hel film. Hvis den havde varet 6 til 10 min havde det måske gået, men en hel spillefilm.

Effekterne, altså blandingen af tegnefilm og realfilm er ikke helt så gode som den noget ældre, og langt bedre “Who Framed Roger Rabbit”, og så mangler der lidt “ond tegnefilms” humor og tempotiming, sikkert fordi man har prøvet at gøre den for børnevenlig. Skuffende.

Fakta

Medvirkende
Michael Jordan Michael Jordan
Bill Murray Bill Murray
Juanita Jordan Wayne Knight
Jeffrey Jordan Manner Washington
Marcus Jordan Eric Gordon
Jasmine Jordan Penny Bae Bridges
Snurre Snup / Elmer (stemme) Billy West
Daffy (stemme) Dee Bradley Baker
Swackhammer (stemme) Danny DeVito
Pelle Gris / Pip m.fl. (stemme) Bob Bergen
Sylvester / Onkel Sam m.fl. (stemme) Bill Farmer
Bedste (stemme) June Foray
Pepe Le Pew (stemme) Maurice LaMarche
Bag kameraet
Instruktion Joe Pytka
Produktion Daniel Goldberg, Joe Medjuck, Ivan Reitman
Manuskript Leonardo Benvenuti, Steve Rudnick, Timothy Harris, Herschel Weingrod
Fotografi Michael Chapman
Klip Sheldon Kahn
Scenografi Geoffrey Kirkland
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Animation
Nøgleord Basketball
Premieredatoer
Biograf 07.02.1997
Dvd 01.11.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1996
Spilletid 88 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 212.433
Selskab Warner Bros., Northern Lights Entertainment
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...