3096 dage (3096)

Marts 1998 bliver den 10-årige østriger Natascha Kampusch bortført på vej til skole. Gennem otte et halvt år, eller 3096 dage, holdes hun fanget i en kælder af den arbejdsløse tv-tekniker Wolfgang Priklopil. Da den voksne Natascha i 2006 har held til at flygte, vækker hendes sensationelle historie opsigt over hele verden. Igen føler Natascha sig taget til fange - denne gang af medierne og politikerne. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Sherry Hormann
Medvirkende Antonia Campbell-Hughes, Thure Lindhardt, Trine Dyrholm, Amelia Pidgeon
Spilletid 111 min.
Biopremiere 25.07.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Thure Lindhardt

Thure Lindhardt kunne opleves som barneskuespiller i en lillebitte rolle som skoleelev i 'Pelle Erobreren' (1987), før han selv færdiggjorde sin uddannelse på skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998. Hans fik sin første store filmrolle som den autistiske dreng Brian i Kaspar Rostrup s 'Her i nærheden' (2000), der gav positiv kritik fra lan...

Anmeldere

Politiken
"...skæmmes af uregelmæssig klipning, og filmens production designer har muntret sig rigeligt med indretningen af det hjem, der lidt for tydeligt signalerer afstumpethed, men til gengæld har Sherry Hormann valgt ikke at overdramatisere fortællingen, og det skal hun have tak for."

Berlingske
"Der er ikke en finger at sætte på skuespillet hos hverken Thure Lindhardt eller Antonia Campbell-Hughes, der spiller Natascha Kampusch som teenager. Alligevel er det, som om vi ikke kommer dybt nok ned i psykologien mellem bortfører og bortført."

Jyllands-Posten
"En større filmkunstner end Sherry Hormann kunne muligvis have fået mere ud af historien, men hvem blandt de store ville røre ved den?"

Weekendavisen
"Det er ikke nogen dårlig film, men den efterlader tilskueren med et stort
"Hvad så?""

Information
"... har en vis berettigelse som et studie i overlevelsesstrategi under
ekstreme slaveforhold."

Cinemazone
"Det er svært at finde et belæg for, hvorfor Kampuschs historie skal filmatiseres. 3096 dage finder aldrig helt det belæg, men beviser blot, at virkeligheden sommetider overgår fantasien."

Ekko
"Desværre lægger 3096 dage ikke rigtigt noget til, hvis man fulgte historien, da den udspillede sig for syv år siden. Til gengæld er den et sobert og rimelig medrivende historisk dokument ..."

Brugere

11/08-13Kampusch-filmen savner dybde
Da Natascha Kampusch i 2006 slap væk fra Wolfgang Priklopil efter otte års fangenskab, ryddede hendes historie i lang tid forsider verden over. Så det var vel kun et spørgsmål om tid, før den historie blev til spillefilm, og det er altså sket nu, baseret på den selvbiografi, Kampusch udgav i 2010. Faktisk havde hun allerede inden udgivelsen solgt filmrettighederne til den rutinerede tyske producer Bernd Eichinger, som selv nåede at skrive første version af manuskriptet, inden han pludselig døde for to år siden.

Eichingers død forsinkede selvsagt projektet lidt, men med hjælp fra to ekstra forfattere fik den tysk-amerikanske instruktør Sherry Hormann altså indspillet filmen, som tydeligt er lavet med henblik på det internationale marked. Det ses på, at "3,096 Days" har en brite i rolle...

26/07-13Mesterværk
For 7 år siden udspillede historien.
et år efter kom den første film om det hele (pigen i kælderen) fordi nogle ville skynde sig at lave filmen som om de havde æren eller bare være de første. Filmen har jeg dømt til at være den dårligste film jeg nogen sinde har set og har den i min samling af film for at kunne udpege den som eksembel.

Her flere år senere kom så den film jeg havde håbet på, nemlig en film hvor de ikke bare smækkede en masse Lort sammen og ikke gjorde noget ud af filmen men faktisk lagde et stykke arbejde i det.

Jeg har selv i dette øjeblik 1892 film, har set omkring 3000 film og alligevel er de tætteste film jeg kan komme på at sammenligne den stemning og den kvalitet af film er filmene ”Himlen falder” og ”I know my real name is Steven”.

Jeg lægger hovedet på b...

Fakta

Medvirkende
Natascha Kampusch Antonia Campbell-Hughes
Wolfgang Priklopil Thure Lindhardt
Brigitta Sirny Trine Dyrholm
Natascha Kampusch 10 år Amelia Pidgeon
Waltraud Priklopil Dearbhla Molloy
Ludwig Koch Roeland Wiesnekker
Politibetjent Michael A. Grimm
Priklopils bedstemor Erni Mangold
Russisk kvinde Angelina Noa
Nataschas bedstemor Ellen Schwiers
Bag kameraet
Instruktion Sherry Hormann
Produktion Martin Moszkowicz
Manuskript Ruth Toma
Forlæg Natascha Kampusch
Fotografi Michael Ballhaus
Scenografi Bernd Lepel
Musik Martin Todsharow
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Fangeskab
Premieredatoer
Biograf 25.07.2013
Dvd 21.11.2013
Øvrige oplysninger
Land Tyskland
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 111 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Constantin Film
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...