I Lossens Time

På en sikret institution et sted i Danmark foretager psykologen Lisbeth et forsøg, der skal vise kæledyrs effekt på psykopaters sind. Men eksperimentet går uhyggelig galt, da en ung drabsmand forsøger at begå selvmord, mens han råber op om Gud og udfrielse. Lisbeth tilkalder præsten Helen i håb om, at hun kan nå ind til patienten og redde hans sjæl, før det er for sent. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Søren Kragh-Jacobsen
Medvirkende Sofie Gråbøl, Signe Egholm Olsen, Frederik Johansen, Søren Malling
Spilletid 100 min.
Biopremiere 23.05.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sofie Gråbøl

Med roller i Henning Carlsens internationale kunstner-film 'Oviri' (1986), Ditlevsen-filmatiseringen 'Bardommens gade' (1986) og Bille Augusts episke drama 'Pelle Erobreren' (1987) fik den unge og dengang fuldstændig ukendte Sofie Gråbøl en flyvende start på sin filmkarriere. Førstnævnte indbragte hende både en Bodil-pris og en Robert-pris for be...

Anmeldere

Politiken
"Det er en film, der kræver en form for overvindelse - eller tro, om man vil - men overgiver man sig til dens stemning og mystik, tilbyder den til gengæld en usædvanlig filmoplevelse."

Berlingske
"Selv om den bliver i kroppen mange dage, efter man har set den, glider den ikke så let ned undervejs. Det er en af den her slags monomane og insisterende film, hvor der sine steder ikke er voldsomt meget bevægelse."

Jyllands-Posten
"I det hele taget forekommer det, at filmen som helhed mangler den nerve, der er så essentiel i en spændingsfilm. For egentlig nervepirrende eller bare marginalt spændende bliver "I lossens time" aldrig."

Weekendavisen
"Alt i alt udstråler filmen en overbevisende soliditet."

Information
"...vakte undren hos mig. På en ufrugtbar måde, jovist, men jeg anerkender, at der er format over at have vovemodet til at sætte et sådant værk i verden."

Ekstra Bladet
"...man keder sig ikke et øjeblik undervejs. Alligevel er det, som om 'I lossens time' ikke helt kan leve op til sine egne ambitioner eller aspirationer..."

B.T.
"Men på trods af sine mange intelligente tanker og sympatiske træk er den desværre også som film lidt kedelig."

Cinemazone
"...en forrygende spændende film, der på klassisk vis evner at holde vejrtrækningen tilbage, inden genrens store klicheer presser sig på."

Ekko
"Filmens åbenbaring er og bliver dog Frederik Johansens unge, aggressive psykopat på bunden af formørkelsens dyb. Men også en forfrossen, fortabt isfugl. Et gennembrud!"

Brugere

12/06-13Postuleret og uspændende religiøs søgen
Søren Kragh-Jacobsen står for denne fordanskning af P.O. Enquists teaterstykke, hvor hovedpersonen er en præst, som bliver kontaktet af en psykolog, der er i gang med et forskningsprojekt på en sikret institution i nærheden. En ung indsat har forsøgt selvmord, og da han tydeligvis er stærkt troende, håber psykologen, at præsten kan nå ind til ham. Men da præsten ankommer til institutionen, opdager hun, at det også handler om, at psykologens projekt er kørt af sporet, og at psykologen selv er tvivlende over for, hvad der egentlig sker.

Enquists historie hviler på en meget religiøs bund, men af den type, hvor det er personernes egen søgen, der betyder noget. Hovedpersonen kommer ud i en krimiagtig optrevlen af den unge mands fortid, så hun lærer at forstå hans motiver, inklusive det bru...

26/05-13En spændingsfilm der vækker til eftertanke.
Umiddelbart kan filmen minde om Anette K. Olesens "Forbrydelser" fra 2004: En præst der træder ind i et lukket fængselsmiljø, og de fatale følger det får for begge parter.
I Søren Kragh Jacobsens nye film får præsten til opgave at rydde op efter et projekt, som en universitetspsykolog har sat i gang, og som er kørt helt af sporet. Projektet går bl.a. ud på at give de indsatte fanger, der alle er idømt en retspsykiatrisk dom, et kæledyr, for at undersøge om det kan kan lægge en dæmper på deres adfærd. Præsten skal nu finde ud af, hvad der har forårsaget et selvmordsforsøg hos en ung indsat mand, efter at han har kvalt sit kæledyr, og hvorfor han tilsyneladende martres af nogle dybe religiøse anfægtelser.
Præsten får efterhånden åbnet op for nogle af de traumer som fangen kæmper med, og ...

22/05-13Sofie Gråbøl farer vild i mørket
Sofie Gråbøl trækker i præstekjolen og træder ind i mørket i Søren Kragh-Jacobsens dystre drama I lossens time. Her støder religion sammen med videnskaben på en lukket institution, hvor en forstyrret ung knægt mener, at det er Guds plan, at han skal begå selvmord.

Ind under huden kommer man dog aldrig for alvor – hverken på den søgende præst eller den plagede dreng.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...vild-i-morket/

Fakta

Medvirkende
Helen Sofie Gråbøl
Lisbeth Signe Egholm Olsen
Drengen Frederik Johansen
Knud Søren Malling
Morfar Börje Ahlstedt
Drengen som 8-årig Pelle Falk Krusbæk
Overlægen Jens Jørn Spottag
Eriksen Henrik Birch
Margrethe Susan Olsen
Drengens mor Lia Boysen
Bag kameraet
Instruktion Søren Kragh-Jacobsen
Produktion Lars Bredo Rahbek
Manuskript Jonas T. Bengtsson, Søren Kragh-Jacobsen, Tobias Lindholm
Forlæg Per Olov Enquist
Fotografi Lasse Frank Johannessen
Klip Peter Brandt
Scenografi Jette Lehmann
Musik Tobias Hylander
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Psykologisk drama
Nøgleord Baseret på teaterstykke
Premieredatoer
Biograf 23.05.2013
Dvd 10.10.2013
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige
Sprog Dansk
Produktionsår 2013
Spilletid 100 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...