Anchorman 2: Fortsat flimmer på skærmen (Anchorman: The Legend Continues)

New York, ca. 1980. Den hypernarcissistiske tv-vært Ron Burgundy danner nu også privat par med kollegaen Veronica Corningstone. Men da hun forfremmes, og han bliver fyret, blusser jalousien op. Da det lykkes Ron at få job på GNN, verdens første døgnnyhedskanal, samler han sit gamle slæng af mere eller mindre idiotiske medværter. Rons problemer med autoritetspersoner er dog ikke blevet mindre med årene. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Komedie
Instruktør Adam McKay
Medvirkende Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd, Christina Applegate
Spilletid 119 min.
Biopremiere 30.01.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Will Ferrell

John Wiliam Ferrell blev en del af den amerikanske comedy-institution 'Saturday Night Live' (1975-) i 1995 og har siden været flittig som skuespiller – og lejlighedsvis manuskriptforfatter - i det komiske rollefag. Efter en række mindeværdige biroller, fik han sit endelige gennembrud med hovedrollen i familiekomedien 'Elf' (2003). Ferrell ble...

Anmeldere

Politiken
"Som mediesatire er 'Anchorman 2' overraskende veloplagt. Som komiker går Ferrell ind for devisen hellere ramme ved siden af end slet ikke ramme, og en vittighedsscoringsprocent på over 50 er faktisk ikke så dårligt."

Berlingske
"...opfinder ikke nogen nyheder og føles i passager som en langt løsere og episodisk handling. Men fordi den står på de brede, polstrede skuldre af sin smågeniale forgænger, kan fans roligt lade filmen glide ned som en ufortyndet whiskysjus."

Weekendavisen
"Mediesatiren er morsom. Det kniber derimod i baglandet, hvor eleverne fra Judd Apatow-skolen afprøver gags og tvivlsomme indfald, der ikke kan blive vilde, absurde og pinlige nok."

Information
"Burgundys kamp med flere former for symbolsk kastrering har både noget anfægtet og noget absurdkomisk over sig i de bedste sekvenser. Men ofte ender McKay & Ferrell med at malke udtørrede ideer"

Ekstra Bladet
"Ingen kliché er for tyk, og ingen spøg for tynd eller langt ude, og når man skyder massivt med spredehagl i hele to timer, kan det næsten ikke undgås, at man rammer plet en enkelt gang undervejs. Miseren har da også en enkelt absurd og ganske morsom scene (der inkluderer friturestegte flagermus), men det er så også alt."

B.T.
"Med et ambitionsniveau på linje med den gennemsnitlige skosål er det lykkes nogle af verdens bedste komikere at lave én af årtiets værste film."

Cinemazone
"... ender alligevel med at halse i mål på en alt for høj dosis platheder, der ruster det før så satiriske udgangspunkt i behagesyg klovnekomik."

Ekko
"Hvis film nummer to ikke er helt så sjov som nummer ét, er den til gengæld mere yderliggående i sine ekstremer, den er både mørkere og mere desperat, lysere og mere poetisk."

Brugere

30/01-14Will Ferrell og co. er tilbage i veloplagt absurd to’er
Du kan roligt ånde lettet op, for ja, Anchorman 2: The Legend Continues (eller Anchorman: Fortsat flimmer på skærmen, som den håbløse danske titel lyder), er en yderst værdig opfølger til en af de sjoveste film, du har set – nemlig Anchorman: The Legend of Ron Burgundy fra 2004.

Nu er Will Ferrell og co. veloplagt tilbage som de selvsmagende nyhedsværter med store egoer anno 1979.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17597

Fakta

Medvirkende
Ron Burgundy Will Ferrell
Brick Tamland Steve Carell
Brian Fantana Paul Rudd
Veronica Corningstone Christina Applegate
Champ Kind David Koechner
Linda Jackson Meagan Good
Jack Lime James Marsden
Kench Allenby Josh Lawson
Mack Harken Harrison Ford
Chani Kristen Wiig
Gary Greg Kinnear
Freddie Shapp Dylan Baker
Walter Burgundy Judah Nelson
Bag kameraet
Instruktion Adam McKay
Produktion Judd Apatow, Will Ferrell, Adam McKay
Manuskript Will Ferrell, Adam McKay
Fotografi Oliver Wood
Klip Melissa Bretherton, Brent White
Scenografi Clayton Hartley
Musik Andrew Feltenstein, John Nau
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Jalousi, Sequel, TV-vært
Relaterede film Anchorman
Premieredatoer
Biograf 30.01.2014
Dvd 12.06.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Anchorman 2
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Paramount Pictures, Apatow Productions, Gary Sanchez Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...