Cirkeline - Ost og Kærlighed

Cirkeline og hendes bedste venner, musene Ingolf, Fredrik og Sidse, møder en lille nærsynet mus, Mille. Milles far er mægtig skrap og vil ikke have, at Mille holder sin fødselsdag sammen med Cirkeline og de andre, så han spærrer Mille inde. Men hun slipper ud og farer vild inde i byen, fordi hun ikke kan se ret godt. Nu må Cirkeline, Ingolf og de andre ud at lede efter hende … og det kan godt være lidt farligt i en stor by, hvor man bare er en ganske lille mus. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Børnefilm
Instruktør Jannik Hastrup
Medvirkende Ida Marie Christensen, Janne Britt Hansen, Niklas Ingemann, Amaile Gjerluf Henriksen
Spilletid 60 min.
Biopremiere 11.02.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jannik Hastrup

(INSTRUKTØR)
Jannik Hastrup er noget af en grand old man indenfor dansk animation. Blandt tidlige film kan nævnes hans samarbejder med Flemming Quist Møller i kortfilmen 'Slambert' (1966) og syreklassikeren 'Bennys Badekar' (1971). Op igennem halvfjerdserne lavede Hastrup en lang række produktioner for DR, blandt andet 19 afsnit om Cirkeline. Den lille pi...

Anmeldere

Scope
Små mus i storbyen

Tegnefilmen "Cirkeline - Ost og kærlighed" er et rigtig godt dansk tilbud til de yngste og deres forældre her i vinterferien.

Hvem kender ikke Cirkeline, den søde lille pige, der sover i en tændstikæske? Og hendes bedste venner, musene Ingolf, Fredrik og Sidse? Alle os, der var børn i 70'erne, gør i hvert fald, og hvis der er nogen retfærdighed til, så gør nutidens unger også. Eller også kommer de til det. For Jannik Hastrups nye tegnefilm om Cirkeline og hendes musevenner må vist blive podernes foretrukne bio-hit i den nært forestående vinterferie.

Stakkels Mille

Cirkeline, Ingolf, Fredrik og Sidse er trætte af, de ikke har fødselsdag. Men så kommer Cirkeline i tanker om - hvorfor ikke bare fejre deres alle sammens ikke-fødselsdag? Af sted ud i byen på Sidses mini-motorcykel for at finde kager! Men pludselig bliver Ingolf væk for de andre, og så er det, at han møder Mille. Søde Mille - en lille nærsynet pige-mus, som bare er så dejlig, synes Ingolf. Og for at det ikke skal være løgn, så har Mille fødselsdag i morgen! Ingolf bliver ellevild, for det skal jo fejres, men nej ... Mille må aldrig noget for sin skrappe far, som tvinger hende til at finde ost hver dag, selv om hun næsten ingenting kan se.

Ingolf lover Mille, at han vil gå med hende hjem og spørge hendes far, om Mille ikke nok må holde fødselsdag dagen efter. Men da de kommer hjem til Mille, bliver hendes far så vred, at han lukker Mille inde i en musefælde med et gitter og smider Ingolf ud. Ingolf bliver meget forskrækket, men vover sig alligevel tilbage for at befri Mille. Da Ingolf kommer hen til musefælden - er Mille væk! Hendes mor har lukket hende ud, og nu går hun rundt ude i byen, så de bliver nødt til at finde hende. Det er en stor og lidt farlig by, når man kun er en lille mus - og især, hvis man som Mille ikke ser så godt. Heldigvis har Mille fået nogle rigtig gode venner i Cirkeline, Ingolf og de andre, og de skal nok gøre alt for at hjælpe hende.

Ovra - det' for børn!

Jannik Hastrup er vel vores mest erfarne tegnefilminstruktør, og det er helt tydeligt i "Cirkeline - Ost og kærlighed", at han kan fortælle en historie til sit publikum, børnene. Cirkeline og musene er så elskelige figurer, at ungerne nødvendigvis må blive vilde med dem, og der lægges hele tiden vægt på at skabe gentagelser i fortællingen, som man kan huske og snakke om bagefter. Der er også den lille portion uhygge, som enhver god historie skal have - det er den onde far, der står for denne del - men i tilpasse mængder, så det hverken bliver for kedeligt eller for uhyggeligt. Og som bekendt er alting jo godt, når blot enden er det - og det er den!

Som efterhånden halvgammelt barn må der være plads til at glæde sig over, at også i dag er der en fin, dansk tegnefilm som "Cirkeline - Ost og kærlighed" at finde i det ellers noget brogede udvalg af medietilbud til de mindste. Med Cirkeline i hånden går ingen galt i byen. Så se bare at komme af sted med rollingerne!

Brugere

18/12-06Ekseptionelt god!
Hvem skulle have troet, at dansk film kunne levere sådan en klassiker.
Jeg må sige at jeg aldrig er blevet så liderlig efter ost og små frække musebasser !
De er KLART en af Cirkelines bedste film.... og det er INDISKUTABELT!
Til sidst vil jeg bare sige at jeg gerne finansierer en opfølger !

KYZZZ

05/01-05Søren
Griner. Det er bare ikke rigtigt? For real?

Det kan da så være, at man skulle tage at se den, bare for at få sig et billigt grin. Troede ellers kun, at politisk korrekthed var gået udover "Peter Pedal", men Cirkeline er også røget i fælden, siger du?

"Fetaost". *GG*

27/10-04Politisk korrekthed - bwadr!
Anonym
Vi er nok mange for hvem Cirkeline er et kært barndomsminde.

Men i de nye film er karakteren mishandlet i propagandaøjemed. Det er til at brække sig over alle de søde arabermus og deres herlige fetaost.

Og det bliver værre endnu - i næste film rejser Cirkeline og vennerne til Tyrkiet!!

12/06-04Cirkeline er den fedeste
Anonym
Den er skidegod.
Ringenes Herre og Godfather trillogien er ingenting ved siden af Cirkline-Ost og Kærlighed

01/04-03Øhhh... Okay!
Anonym
jeg troede det var en action film

Fakta

Medvirkende
Cirkeline Ida Marie Christensen
Fredrik Janne Britt Hansen
Ingolf Niklas Ingemann
Mille Amaile Gjerluf Henriksen
Sidse Anne Clausen
Viktor Fabian Harlang
Hassan Joachim Boje Helvang
Sidses bedstefar Jesper Klein
Milles far Claus Ryskjær
Jordrotten B Otto Brandenburg
Jordrotten P Tommy Kenter
Milles mor Ditte Gråbøl
Gabriella Pernille Højmark
Bag kameraet
Instruktion Jannik Hastrup
Produktion Marie Bro
Manuskript Jannik Hastrup, Hanne Hastrup
Musik Hans-Henrik Ley
Genrer og relationer
Genre Børnefilm
Undergenre Animation
Nøgleord Fødselsdag, Mus
Relaterede film Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn
Premieredatoer
Biograf 11.02.2000
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 1999
Spilletid 60 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 80.560
Selskab Dansk Tegnefilm Produktion
Biodistributør United International Pictures

Se også...