The Fifth Estate

Med ganske få midler starter aktivisterne Julian Assange og Daniel Domscheit-Berg hjemmesiden WikiLeaks i 2007. Formålet med siden er at lække fortroligt materiale fra diverse regeringer og koncerner, så deres korruption og lyssky metoder kommer frem i lyset. Afsløringerne skaber sensation og debat verden over, men får også store konsekvenser for Assange og Domscheit-Berg. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama
Instruktør Bill Condon
Medvirkende Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Alicia Vikander, Carice van Houten
Spilletid 128 min.
Biopremiere 07.11.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Derfor føles det næsten utilgiveligt, at instruktør Bill Condon ikke har fået en bedre film ud af sit materiale."

Berlingske
"Cumberbatch leverer faktisk en solid skuespilpræstation som den komplekse og paranoide Assange, men det er paradoksalt nok et problem for filmen, at hovedkarakteren grundlæggende er aldeles usympatisk."

Jyllands-Posten
"Filmen er alt for lang, springende og fuld af intetsigende billeder af computerskærme, og skuespillerne er ingen ting bevendt. Ikke for en eneste af personerne udviser den nogen sympati, slet ikke for tilskueren."

Weekendavisen
"Det er en lille film med store ambitioner og en række ret gode pointer."

Information
"...filmens mere end to timer nærmest suser forbi, ikke mindst på grund af den dynamik og de konflikter, de to mænds forskellige temperamenter og tankegange skaber - og Bill Condons evne til på opfindsom vis at visualisere datastrømme og onlineaktivitet."

B.T.
"Men uanset, hvilken gruppe, man hører til, er spørgsmålet: Er Julian Assange en over to timer lang biograffilm værd. Og efter at have set 'The Fifth Estate' er svaret: Nej, ikke rigtigt."

Cinemazone
"...den ultimative film om fænomenet Julian Assange og samtidig en nervepirrende kortlægning af vores fascinerende og forfærdende informationstidsalder."

Ekko
"...der er ikke en samlet tråd i fortællingen, og selvom filmen bruger en masse kræfter på at tale om WikiLeaks og Assanges’ betydning, kommer den alligevel til at negligere den."

Brugere

06/11-13Der mangler krudt i denne whistleblower
Selvfølgelig har manden, der instruerede de to sidste og rædderlige kapitler i Twilight-sagen lavet en film om en af det 21. århundrede vigtigste historier, nemlig den om det mere end stormombruste site WikiLeaks, dets grundlægger Julian Assange og vejen frem til sites afsløringen af tusindvis af hemmelig militære dokumenter.

Det kan man da kalde at have en bred spændvidde. Hatten af for det, men sgu ikke hatten af for The Fifth Estate, det kan allerhøjest blive til et lille kip.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=16238

Fakta

Medvirkende
Julian Assange Benedict Cumberbatch
Daniel Domscheit-Berg Daniel Brühl
Anke Alicia Vikander
Birgitta Jónsdóttir Carice van Houten
James Boswell Stanley Tucci
Sarah Shaw Laura Linney
Sam Coulson Anthony Mackie
Nick Davies David Thewlis
Ian Katz Dan Stevens
Marcus Moritz Bleibtreu
Alan Rusbridger Peter Capaldi
Bag kameraet
Instruktion Bill Condon
Produktion Steve Golin, Michael Sugar
Manuskript Josh Singer
Forlæg Luke Harding, Daniel Domscheit-Berg, David Leigh
Fotografi Tobias A. Schliessler
Klip Virginia Katz
Scenografi Mark Tildesley
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Aktivist, Baseret på en virkelig historie, Internet, Politisk aktivisme, Whistleblower
Premieredatoer
Biograf 07.11.2013
Dvd 06.03.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 128 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Touchstone Pictures, DreamWorks SKG, Participant Media
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...