Steppeulven

I 1962 falder den unge aktivist Eik Skaløe pladask for blomsterbarnet Iben Nagel Rasmussen, som udlever hippiernes paroler om fri kærlighed og gruppesex. Eik besynger kærligheden til Iben i de poetiske tekster, som han skriver til sit band Steppeulvene. Men Iben glider ham konstant af hænde, og frihedsidealerne plumrer til i stoffer og jalousi. I 1968 begår Eik selvmord i Asien, kun 25 år gammel. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Drama
Instruktør Ole Christian Madsen
Medvirkende Joachim Fjelstrup, Marie Tourell Søderberg, Christian Gade Bjerrum, Johannes Nymark
Spilletid 107 min.
Biopremiere 19.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ole Christian Madsen

(INSTRUKTØR)
Ole Christian Madsen har med novellefilmen 'Sinas Bryllup' (1997) og spillefilmdebuten 'Pizza King' (1999) været med til at give de nye danskere med anden etnisk baggrund en stemme i filmisk sammenhæng. Med dogmedramaet 'En kærlighedshistorie' (2001) scorede Madsen en solid håndfuld Robert- og Bodil-priser. Fire år senere kom hans ambitiøse f...

Anmeldere

Politiken
"Filmisk er 'Steppeulven' idet hele taget en smule overgearet, men langt det meste trækker iden rigtige retning."

Berlingske
"... i den altafgørende hovedrolle som Eik Skaløe brager den debuterende skuespiller Joachim Fjeldsted igennem med eftertryk."

Jyllands-Posten
"Han er for støjende, kun glimtvis vedkommende og bevægende, ellers ret trættende, skønt Joachim Fjelstrup gør, hvad han kan - og det er meget - for at forsvare rollen."

Weekendavisen
"Ole Christian Madsen og medforfatteren Bo hr. Hansen går energisk og farvestærkt til historien om den første danske hippie, som i en vis forstand også var den sidste vrede unge mand."

Information
"Hovedrollerne fremmanes fremragende af Joachim Fjelstrup og Marie Tourell Søderberg. Dialogerne er når de bedst - og som så ofte med Hr. Hansen ved tastaturet - præcist skruet uden om banaliteterne uden at virke opstyltede."

Ekstra Bladet
"Det er simpelt hen en god og gribende historie, der så også henvender sig til et lidt større publikum end folk med en speciel interesse i dansk psykedelisk rock fra tresserne."

B.T.
"Fortalt med historisk viden og det strejf af fiktionens frihed, der binder enderne sammen. Og med masser af musik."

Cinemazone
"...et godt og kreativt portræt af en tid, hvor et nyt samfund nåede at titte frem, indtil det faldt sammen om sig selv og med en kærlighedsfortælling i centrum, som bliver drivkraften i hele vores hovedpersons livs- og sindsrejse."

Ekko
"... en fejende flot, farve-knaldet film, men den fanger langt fra ånden fra den unge steppeulv Eik Skaløe - han havde fortjent bedre."

Brugere

08/03-16Dette er en test! 13
Med en fin brug af en ofte kreativ billedstil, serveres den næsten autentiske historie om originalen Eik Skaløe, fantastisk godt spillet af debutanten Joachim Fjelstrup, drivkraften bag det skelsættende rockalbum ”Hip”. Jeg havde gerne set at filmen havde fokuseret mere på musikken og mindre på hans forhold til hans, ifølge filmen, store kærlighed. Det føler jeg også snart er gået hen og blevet en træt kliche i biografiske film. Ikke desto mindre fungerer fortællingen ganske godt, som en bid af den tid den omhandler og som et forsøg på at give et svar på, eller nærmere end forståelse af Skaløe. Den lykkes ikke helt med dette, men forsøget er stadig nuanceret nok til at pirre ens nysgerrighed.

Edit: Testen viste mig, at jeg for det første ikke kan rette en anmeldelse, hvis jeg i først...

02/03-16Generationsbillede fra 60'erne.
På en eller anden måde var det på tide at den periode blev behandlet på film. Dem der levede i det, har måske ikke haft den store lyst til at se bagud for den store frihed havde, uden tvivl, en masse konsekenser - og det var måske i virkeligheden den ultimative konsekvens som kostede lysten til livet, for Eik.
Den indeholder alle klicheerne om stoffer, fri sex, påklædning, hårlængde og selvfølgelig det rigtige folkevognsrugbrød.
Sjov sekvens med Nikolaj Hübbe, som påvirket pladedirektør.
Heldigt for os, og eftertiden at Eik midt i tågen havde overskud til at skrive om det hele, så hans tanker og oplevelser kunne overføres til film.

13/03-15Dejligt udknaldet hippieportræt
Efter et par kommercielt succesfulde, men kunstnerisk knap så fantastiske film er Ole Christian Madsen tilbage i det spor, som i sin tid fik ham omtalt som den mest talentfulde instruktør i sin årgang på Filmskolen (hvor et par af de andre elever hed Per Fly og Thomas Vinterberg). For "Steppeulven" har klart den fornemmelse af, at der er noget på spil og investeret noget personligt, som jeg fx savnede i "Flammen & Citronen".

Hovedpersonen er ét af de mest mytiske mennesker i dansk rockmusik. Eik Skaløe, kendt som forsanger i Steppeulvene. "Itsi Bitsi, tag med mig til Nepal". Filmen samler Skaløe op i starten af 60'erne, hvor han kortvarigt er politisk aktivist og redaktør for et venstreorienteret tidsskrift. Indtil han beslutter sig for, at politik også er for konservativt og i stedet...

Fakta

Medvirkende
Eik Skaløe Joachim Fjelstrup
Iben Nagel Rasmussen Marie Tourell Søderberg
Christian Christian Gade Bjerrum
Henrik Johannes Nymark
Stig Møller Jakob Randrup
Vincent Ola Rapace
Majbritt Julia Ragnarsson
Eiks mor Anette Støvelbæk
Eiks far Thure Lindhardt
Bag kameraet
Instruktion Ole Christian Madsen
Produktion Lars Bredo Rahbek
Manuskript Bo Hr. Hansen, Ole Christian Madsen
Fotografi Jørgen Johansson
Klip Søren B. Ebbe
Scenografi Søren Schwartzberg
Musik Henrik Lindstrand
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodefilm
Nøgleord 1960'erne, Baseret på en virkelig historie, Hippie, Musiker, Rockmusik, Stoffer
Premieredatoer
Biograf 19.02.2015
Dvd 06.08.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Itsi Bitsi
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 107 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...