Lev stærkt

Vennerne Nikolaj og Martin er vilde med biler og især med at køre stærkt i dem. Men festen slutter brat, da Martin i et gaderæs kommer til at påkøre og dræbe en kvinde. Martin ryger i fængsel, men Nikolaj, der bærer en stor del af ansvaret for uheldet, går fri. Da Nikolaj til overflod forelsker sig i Martins kæreste, vokser hans skyldfølelse yderligere. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Drama
Instruktør Christian E. Christiansen
Medvirkende Cyron Melville, Jakob Oftebro, Danica Curcic, Joakim Ingversen
Spilletid 86 min.
Biopremiere 26.06.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Uden at have samme skarphed har ' Lev stærkt' noget af den samme påtrængende realisme som 'Råzone', men bollet op med en solid portion Hollywood-bevidsthed og forudsigelig casting."

Berlingske
"Der er bestemt ikke noget i vejen med en frisk og rask ungdomsfilm, men den må godt indeholde lidt flere af livets usandsynligheder."

Jyllands-Posten
"Der er ingen social resonans eller større eksistentiel dybde her. Nok må en ungdomsfilm gerne være en lige ud af landevejen-oplevelse, men den må altså også gerne sætte sine bremsespor i hukommelsen."

Information
"...når den danske ungdomsfilm gerne være problemfilm, så ser den sine karakterer i øjnene. Der er derinde, at det virkelige drama foregår. Og det sker altså i Lev Stærkt."

Ekstra Bladet
"Båret igennem af fornemt skuespil af de tre hovedrolle-indehavere, der leverer karakterer, man tror på; men man behøver nu hverken være ung eller have benzin i blodet for at få noget med hjem her."

B.T.
"Det er en film fuld af energi, drama og veloplagte unge stjerner, og mon ikke de smukke Melville og Oftebro kan smelte et pigehjerte eller to i biografmørket, mens kæresten ved siden af drømmer om alufælge og brændt gummi."

Cinemazone
"Det gør 'Lev stærkt' meget godt, at den befinder sig komplet på niveau med sin målgruppe; sproget er ubesværet ungdommeligt og troværdigt, karaktertyperne er helt igennem velkendte fra ens eget liv."

Ekko
"... en actionpumpet, stilsikker ungdomsfilm, som formentlig vil ramme et bredt yngre publikum, der ikke orker optræk til pædagogiserende socialrealisme eller kunstnerisk fifleri."

Brugere

04/01-15Intet nyt under solen...
Intet nyt under solen. Man har set det hele før... og skildret langt, langt bedre end den kedelige Lev Stærkt.

Målgruppen som den henvender sig til, har åbenbart ikke haft lyst til se filmen... hvilket de sølle 35.893 antal solgte billetter vidner om. Det er en filn, der er hurtigt glemt.

31/07-14Fast Not Furious
Ungdomsfilm, hvis omdrejningspunkt er to barndomsvenner, Nikolaj og Martin, der er vokset op til at blive et par rødder, der elsker biler og gaderæs. En bytur med et par andre venner ender med, at de kører ræs gennem byen - med katastrofale følger: Martin mister kontrollen over sin bil og kører en cyklist ned. Nikolaj og de to andre sidder i en stjålet bil og stikker derfor af, og det ender med, at Martin tager hele skylden og straffen for manddrab. Og da han kommer ud af fængslet, er intet, som det var før.

"Lev stærkt" er instrueret af Christian E. Christiansen, der også har været med på manuskriptet, og som tidligere har bevist, at han virkelig kan lave ungdomsfilm. Hans "Råzone" fra 2006 er måske den bedste danske film i genren siden årtusindskiftet. "Råzone" handlede om vilde pig...

Fakta

Medvirkende
Nikolaj Cyron Melville
Martin Jakob Oftebro
Signe Danica Curcic
Tonny Joakim Ingversen
Kenn Caspar Fomsgaard
Lisa Natalie Wolfsberg Madueño
Nete Josephine Park
Thea Sophia Hvidtfeldt
Ramsi Hadi Ka-Koush
Kasper Niels Anders Manley
Bag kameraet
Instruktion Christian E. Christiansen
Produktion Jakob Balslev, Senia Dremstrup, Louise Vesth
Manuskript Christian E. Christiansen, Morten Dragsted
Fotografi Ian Hansen, Anders Holck Petersen
Klip Michael Bauer
Musik Mikkel Maltha
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord Århus, Sequel
Relaterede film Råzone
Premieredatoer
Biograf 26.06.2014
Dvd 27.11.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel On the Edge
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 86 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Zentropa Productions, M2Film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...