Thor: The Dark World - 2 D (Thor: The Dark World)

En urgammel race af svartelver, med den hævngerrige Malekith i spidsen, har sat sig for at skabe rav i kosmos. Dette stiller den mægtige Thor over for sin hidtil største udfordring, da han ikke blot skal redde Jorden og Asgård, men samtlige af de ni riger fra at blive dækket af evigt mørke. For at løse den svære opgave bliver tordenguden nødt til at bede sin svigefulde bror, Loke, om hjælp. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Adventure
Instruktør Alan Taylor
Medvirkende Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård
Spilletid 112 min.
Biopremiere 31.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Natalie Portman

Allerede som 12-årig fik mørkhårede Natalie Portman en stor rolle i 'Leon' (1994) som Matilda, der ønsker at komme i lære som lejemorder. Siden blev det til biroller i 'Heat' (1995), 'Alle siger I Love You' (1996) og 'Mars Attacks!' (1996). Hun var ikke til at stå for som fremmelig teenagepige i 'Beautiful Girls' (1996) og udgjorde med sit næ...

Anmeldere

Politiken
"Chris Hemsworth gør fortsat en velbygget titelfigur, mens Nathalie Portman får for lidt, altså af udfoldelsesmuligheder."

Berlingske
"...en pæn portion humor og en del gode computeranimerede effekter, når helte og skurke smider hinanden i gennem luften. Men tilbage står også en uvilje mod at slå nogen som helst ihjel, der kan have værdi i en fortsættelse til fortsættelsen..."

Jyllands-Posten
"Der er mange, der er vilde med den slags film og vil råbe "Hammerhammerfedt!" Og god fornøjelse. Nogle af os er mere forbeholdne og synes, at det er bare for meget."

Weekendavisen
"Før kunne man sætte pris på uskylden i 'Spider-Man', selvironien i 'Iron Man' og de dybe retrofarver i 'Captain America'. Nu er alt irrelevant, digital farvelade."

Information
"Det er Thors skurkagtige bror, Loke, og referencerne til andre superhelte-og Marvel-film, der gør ' Thor: The Dark World' værd at se."

Ekstra Bladet
"Men har man allerede en forkærlighed for Marvels superhelte, vil man givetvis være ganske godt underholdt. Har man ikke, er der bedre steder at starte affæren."

B.T.
"Thor er solidt håndværk, der aldrig bliver rutine."

Cinemazone
"...en hæderligt realiseret historie fra Thor-universet, men overbeviser stadig ikke om, at Thor-figuren fortjener så mange film flere i eget navn."

Ekko
"Denne gang savner man dog den charme, der opstod, da han i den første film kom på slap line blandt mennesker efter at være blevet sparket ud fra Asgård."

Brugere

30/10-13Thor svinger atter Mjølner i et clusterfuck af en farveladefilm
Marvels Thor-univers er både eventyrligt sprælsk og herligt kulør med sit miskmask af rumskibe, laserpistoler, rustninger og monstre. Som et bombastisk gadekryds af Ringenes Herre og Star Wars.

Med andre ord, der er smæk på farveladen og pondus i vrøvlerierne. Desværre falder bæstet flere gange over sine egne fødder i Thor: The Dark World – en skamskudt 2’er, der vil en masse, men kan endnu mindre.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=16114

Fakta

Medvirkende
Thor Chris Hemsworth
Jane Foster Natalie Portman
Loke Tom Hiddleston
Dr. Erik Selvig Stellan Skarsgård
Odin Anthony Hopkins
Heimdal Idris Elba
Malekith Christopher Eccleston
Algrim / Kurse Adewale Akinnuoye-Agbaje
Darcy Kat Dennings
Falstagg Ray Stevenson
Fandral Zachary Levi
Sif Jaimie Alexander
Frigg Rene Russo
Ian Jonathan Howard
Richard Chris O'Dowd
Bag kameraet
Instruktion Alan Taylor
Produktion Kevin Feige
Manuskript Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely
Fotografi Kramer Morgenthau
Klip Dan Lebental, Wyatt Smith
Scenografi Charles Wood
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure
Relaterede film Thor: Ragnarok - 2 D
Premieredatoer
Biograf 31.10.2013
Dvd 06.03.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Marvel Studios
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...