Shirley & Hinda - Oprørske oldemødre (Two Raging Grannies)

Veninderne Shirley og Hinda er så gamle, at de har set efterdønningerne af den store krise i 1929 med deres egne øjne. Som pensionister i nutidens Seattle oplever de, at politikerne ligesom dengang lover bedre tider, hvis bare alle forbruger mere. Dette triste deja-vu provokerer Shirley og Hinda til at køre ud på deres el-scootere for at stille USA's økonomiske elite et par nødvendige spørgsmål. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Dokumentar
Instruktør Håvard Bustnes
Spilletid 78 min.
Biopremiere 13.11.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Shirley og Hinda er begge et skønt syn, der giver håb om, at flere livserfarne ældre på inspirerende vis vil formulere elementære spørgsmål til det, der bliver godtaget som faktuelle sandheder uden at være det."

Jyllands-Posten
"...er en ekstremt lille film, men også et såre sympatisk projekt, der er så uhipt, at det næsten bliver hipt og i øvrigt beviser, at politisk aktivisme ikke nødvendigvis skal serveres af unge autonome."

Information
"De taler sammen om den økonomiske vækst, om døden og om at være sent ude. Man kan blive bedrøvet over at opleve den massive overmagt, kvinderne og deres budskab er oppe imod. Og opmuntret over at opleve, hvor megen livs-og kampkraft to så skrøbelige væsener kan rumme."

Ekstra Bladet
"... er både et rørende, usentimentalt portræt af de to kropsligt skrøbelige, men mentalt slagfærdige madammer og et forsøg på at belyse den aktuelle økonomiske krises konsekvenser og mulige løsninger."

Cinemazone
"Man kan simpelthen ikke andet end at lade sig inspirere af disse to seje og motiverede kvinder, der hårdnakket, og med barnlig naivitet og tro på det bedre, trodser både alderdom, sygdom og den konstante modgang fra alle led og kanter, for at få lov til at komme til orde."

Ekko
"Dokumentarfilm drevet af social indignation er ikke noget nyt, men det er sjældent, at man kan hæfte betegnelser på dem som: sød, morsom, rørende og hjertevarm. Det kan man på Shirley & Hinda, og det gør den til mere end bare en politisk kommentar og en ode til alderdommen."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Håvard Bustnes
Produktion Håvard Bustnes, Christian Falch
Manuskript Lars Andersen, Håvard Bustnes
Klip Anders Teigen
Musik Ola Kvernberg
Genrer og relationer
Genre Dokumentar
Nøgleord Aktivisme, Finanskrise, Fredsaktivist, Pensionist, Veninder
Premieredatoer
Biograf 13.11.2013
Øvrige oplysninger
Land Danmark, USA, Norge, Italien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 78 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Fridthjof Film, Faction Film, EiE Film
Biodistributør Dox Bio

Se også...