Need for Speed

Undergrundsracerkøreren Tobey bliver fængslet for at have forårsaget sin ven Petes død i et biluheld. Men Tobey er uskyldig, og efter løsladelsen vil han tage hævn over den egentlige bagmand, Dino. Dette skal ske i et hemmeligt gaderæs i Californien, og for at deltage må Tobey først køre tværs over USA på 45 timer. Det bliver ikke nemmere af, at Dino udlover en kæmpe dusør på Tobeys hoved. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Thriller
Instruktør Scott Waugh
Medvirkende Aaron Paul, Imogen Poots, Dominic Cooper, Michael Keaton
Spilletid 130 min.
Biopremiere 20.03.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Plottet har flere huller end en grusvej sidst på vinteren. Alligevel formår filmen at vare 2 timer og 10 minutter inden kulminationen på Highway 1. På det tidspunkt er man næsten imponeret over, at man kan køre så længe med speederen i bund uden at komme ud af stedet."

Berlingske
"Desværre fungerer historien ikke helt så godt, når personerne træder ud af bilerne. Både fortælling og figurtegning er gumpetung og præget af klicheer, som kun Aaron Paul - med nød og næppe - formår at spille sig ud af."

Information
" Er man som filmens instruktør, der er tidligere stuntman, og to manuskriptforfattere, der har et autoværksted for klassiske amerikanermærker, vild med muskelbiler, er der godt med lir. Ellers er Need for Speeds 130 minutter dræbende kedsommelige."

Ekstra Bladet
"Vi er på intet tidspunkt i tvivl om, hvem der passerer målstregen først, men hvorfor i alverden det skal tage to timer og ti minutter at komme derhen, er dog en gåde. Selv om man er endog meget glad for biler, er der absolut ingen grund til at køre forbi billetlugerne i denne omgang."

B.T.
"...bevæger sig i sådan en sneglefart, at et bremsespor i underbuksen er lige ved at være mere spændende at studere end fartstriberne i filmen."

Ekko
"At 'Need for Speed' trods dens middelmådighed meget vel kan være en af de bedre filmatiseringer af et spil, siger kun én ting: At det er en af de mindste komplimenter, man kan give en film."

Fakta

Medvirkende
Tobey Marshall Aaron Paul
Julia Bonet Imogen Poots
Dino Brewster Dominic Cooper
Monarch Michael Keaton
Benny Kid Cudi
Anita Dakota Johnson
Joe Ramon Rodriguez
Finn Rami Malek
Pete Harrison Gilbertson
Betjent Lejeune Nick Chinlund
Bag kameraet
Instruktion Scott Waugh
Produktion John Gatins, Patrick O'Brien, Mark Sourian
Manuskript George Gatins, John Gatins, George Nolfi
Fotografi Shane Hurlbut
Klip Paul Rubell, Scott Waugh
Scenografi Jon Hutman
Musik Nathan Furst
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Baseret-på-computerspil, Biler, Hævn, Racerkører, Racerløb, Uskyldig anklaget, Uskyldig dømt
Premieredatoer
Biograf 20.03.2014
Dvd 07.08.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 130 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Reliance Entertainment, Bandito Brothers, Electronic Arts
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...