Magic in the Moonlight

Den 'kinesiske' illusionist Wei Ling Soo vækker undren på Europas teatre i 1920'erne. Privat hedder han Stanley og er en kynisk, engelsk misantrop, der afslører falske spiritister. Hos en velhaverfamilie på den franske riviera møder han det unge medium Sophie. Stanley er naturligvis skeptisk over for hendes clairvoyante evner, men med tiden må han indrømme, at der er et eller andet over Sophie ... © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Komedie
Instruktør Woody Allen
Medvirkende Colin Firth, Emma Stone, Hamish Linklater, Eileen Atkins
Spilletid 97 min.
Biopremiere 14.08.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Woody Allen

(INSTRUKTØR)
Woody Allen ernærede sig som komiker inden han kom til filmen. Som 34-årig debuterede han som instruktør med 'Mig og moneterne' (1969), og siden har han været særdeles produktiv. Bortset fra døden og fyldte skraldeposer kommer få ting i livet med større sikkerhed end den årlige Woody Allen-film. Den diminutive neurotiske New Yorker har instrueret...

Anmeldere

Politiken
"Det er film, som ikke har nogen som helst ambitioner om at bryde ny kunstnerisk grund. Med let hånd rører Woody Allen filmunderholdning, der vist først og fremmest skal underholde ham selv..."

Jyllands-Posten
"...hører ikke til Woody Allens ubetingede mesterværker, men en jævngod film fra ham er dog immer væk langt bedre end ni tiendedele af, hvad repertoiret ellers byder på."

Information
"Man kan se filmen som en legende let komedie, nyde det sindrigt og vellavede plot, slubre det hele i sig og gå glad ud af biografen. Men man kan også se den som en af de mest metabevidste af hans film, der handler om kunsten og illusionen som det eneste mulige tilflugtssted i en sort og depressiv verden."

Ekstra Bladet
"Selvfølgelig er der et vist mål af skarpe replikker og afdækning af den menneskelige dårskab (det er jo Allen), men det ændrer ikke ved, at ' Magic in the Moonlight' står som en af Allens svageste film."

B.T.
"Det er nemlig med film som med kærlighed og tryllekunst: Vi ved, de er fulde af trick og fiduser, men vi vil så gerne narres til at tro, at det er den ægte vare. Få troldmænd giver os den illusion bedre end Woody Allen."

Cinemazone
"...forventer man en film, hvis handling ikke på forhånd kan spejdes i krystalkuglen og budskab leveres ligeså tykt som mirakelmikstur, må man nok se sig om efter en andet forestilling; denne er mestendels ældre tricks trukket op af nye hatte."

Ekko
"I sit livs aften vender nihilisten Woody Allen sig mod håbet, troen og sågar den hvide magi. 'Magic in the Moonlight' er måske en småkage mellem hans mere seriøse bagværk, men magien er til stede."

Brugere

14/09-14Magien - den er væk
Sidst Woody Allen var en tur i 1920'erne, resulterede det i den vidunderlige "Midnight in Paris". Nu vender han tilbage til samme årti, men denne gang ved den franske riviera, som én af tidens største tryllekunstnere rejser til for at hjælpe en gammel ven. Vennen er en anden tryllekunstner, som uden held har forsøgt at afsløre en ung amerikansk clairvoyant, der har fortryllet en rigmandsfamilie. Men det viser sig at være mere end svært at finde noget fup ved den charmerende unge kvinde.

"Magic in the Moonlight" er Allen i det meget lette, romantiske hjørne. Det er basalt set en historie om kærlighed mellem to diametrale modsætninger - den logisk orienterede, kritiske og indadvendte tryllekunstner og den impulsive, udadvendte kvinde, han forsøger at afsløre. Der er også en betragtelig ...

16/08-14Godt vi har Woody Allen
Selv når Woody Allen laver venstrehåndsarbejde er hans film langt bedre end størstedelen af det bras vi udsættes for i biograferne herhjemme.

Med "Magic in the Moonlight" har Allen lavet en let komedie. En genre han mestrer til fulde med sin evne til at skrive utrolig medrivende og overraskende dialog, som kan få selv den mest fesne eller rettere lille historie til at fremstå langt mere interessant end den egentlig er.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...-moonlight/418

Fakta

Medvirkende
Stanley Colin Firth
Sophie Emma Stone
Bryce Hamish Linklater
Tante Vanessa Eileen Atkins
Grace Jackie Weaver
Sophies mor Marcia Gay Harden
Howard Burkan Simon McBurney
Erica Leehrsen
Antonia Clarke
George Jeremy Shamos
Bag kameraet
Instruktion Woody Allen
Produktion Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Manuskript Woody Allen
Fotografi Darius Khondji
Klip Alisa Lepselter
Scenografi Anne Seibel
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord 1920'erne, Clairvoyance, Clairvoyant, Den franske riviera, Det overnaturlige, Svindler, Tryllekunstner
Premieredatoer
Biograf 14.08.2014
Dvd 22.01.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Perdido Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...