Dommeren (The Judge)

Den lidt for smarte Chicago-advokat Hank Palmer rejser hjem til fødebyen Carlinville, da han hører, at hans mor er død. Gensynet med hans far, dommer Joseph Palmer, bliver alt andet end kærligt, for der har været kold luft imellem far og søn i mange år. Men da Joseph kort efter kører galt og anklages for at have dræbt en mand, begraver Hank stridsøksen for at forsvare sin gamle far i retten. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør David Dobkin
Medvirkende Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton
Spilletid 142 min.
Biopremiere 27.11.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Især hen imod slutningen af den lidt for lange film går der lovlig meget manuskriptmekanik i den, men grundlæggende solidt og velspillet drama centreret om Downey og Duvall."

Berlingske
"Alene at se 83-årige Robert Duvall i en af de største roller længe er en fornøjelse, men det er Robert Downey Jr., der stjæler billedet."

Jyllands-Posten
"Er "Dommeren" ikke noget helstøbt værk, går den dog an og underholder rimeligt, mens den står på, men det er skuespillernes fortjeneste."

Information
"Det er en konflikt og en måde at agere på, som de fleste, ikke mindst mænd, vil kunne nikke genkendende til, og det giver sammen med skuespillerpræstationerne Dommeren en tyngde og en troværdighed, den ellers ikke ville have, og som betyder, at man - jeg - ikke kan undgå at blive påvirket af den."

Ekstra Bladet
"...fremstår som en film, der fortællemæssigt snildt kunne have både både 30 og 50 år på bagen, og trods fine indsatser fra Downey Jr., Duvall m.fl. bliver helhedsindtrykket desværre en kende altmodisch."

B.T.
"Det er ikke nogen stor film, men den fungerer, og ganske som Palmer senior og søn rummer den flere strenge, end man umiddelbart tror."

Cinemazone
"Man skal se Dommeren for at nyde Robert Duvalls all in-skildring af alderdommens ubekvemme virkelighed og more sig sammen med Downeys altid ironiske distanceren – og så kan resten i øvrigt roligt glemmes igen som den hyggelige bagatel den er."

Ekko
"Selvom filmen strør om sig med plottwists, er effekten aldrig så dramatisk eller sindsoprivende, som intentionen synes at være. Og det intense karakterdrama, som ellers trives så godt i filmhistoriens retssale, bliver aldrig foldet helt ud."

Brugere

10/03-16Storspil af 2 x Robert
En film som virkelig gør ondt. Dommeren - eller The Judge er en film som kommer til at vokse, og som vil få et stort publikum efterhånden som ordet spreder sig. Den kommer til at ramme ligesom den franske film, De urørlige - som godt nok var meget anderledes og i højere grad en feel good film, end denne. De to gange Robert (Duvall og Downey Jr.) spiller ganske enkelt fremragende. Det er ikke for meget at sige at der må være Oscarnomineringer på vej. Filmen piller voldsomt ved vores følelser, og man skal nærmest være lavet af sten for ikke at have brug for et lommetørklæde undervejs. Og det vel og mærke uden at filmen ender med at blive for corny - der er følelser på spil. Ærgerligt at producenterne ikke har fundet en mere rammende titel. "Dommen" havde måske været bedre - eller noget hel...

15/12-14Der er to gode grunde til at se denne film, og de hedder begge Robert
Der er to grunde til at se den her film, men de er til gengæld gode: Robert Downey Jr. og Robert Duvall. De to giver den fuld skrue med hele deres sædvanlige register i denne historie om et forbitret far-søn-forhold, og det er simpelt hen en fornøjelse at se på.

Duvall er faderen - en krakilsk, dominerende, stivnakket mand, der er dommer i en lille by i Indiana. Men som selvfølgelig er god nok på bunden. Downey er den fortabte søn, som er blevet en supersuccesfuld forsvarsadvokat i Chicago. Han er en kynisk og selvcentreret type, der i årevis har været på kant med faderen, men er selvfølgelig også god nok på bunden.

Handlingen i "The Judge" tager udgangspunkt i, at Downey kommer hjem til sin mors begravelse. Egentlig har han kun tænkt sig at være der i et par dage, men opholdet bli...

Fakta

Medvirkende
Hank Palmer Robert Downey Jr.
Dommer Joseph Palmer Robert Duvall
Samantha Powell Vera Farmiga
Dwight Dickham Billy Bob Thornton
Glen Palmer Vincent D'Onofrio
Dale Palmer Jeremy Strong
C.P. Kennedy Dax Shepard
Carla Leighton Meester
Dommer Warren Ken Howard
Lauren Palmer Emma Tremblay
Vicesherif Hanson Balthazar Getty
Mike Kattan David Krumholtz
Bag kameraet
Instruktion David Dobkin
Produktion David Dobkin, Susan Downey, David Gambino
Manuskript Bill Dubuque, Nick Schenk
Forlæg David Dobkin, Nick Schenk
Fotografi Janusz Kaminski
Klip Mark Livolsi
Scenografi Mark Ricker
Musik Thomas Newman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Familiedrama, Retsalsdrama
Nøgleord Advokat, Chicago, Far-søn, Retssag
Premieredatoer
Biograf 27.11.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 142 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Warner Bros., Big Kid Pictures, Team Downey
Biodistributør Warner Bros. Pictures

Se også...