Dannys Dommedag

I en dansk forstad bor Danny, som er en ganske almindelig teenager. Han og lillebroderen William har aldrig kunnet enes om ret meget. Men da deres by pludselig invaderes af en hidtil ukendt race af glubske rovdyr, må drengene barrikadere sig i husets kælder. Nu er de nødt til at arbejde sammen, hvis de vil overleve ... © Scope

Produktionsår 2014
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Martin Barnewitz
Medvirkende William Jøhnk Nielsen, Thomas Garvey, Emilie Werner Semmelroth, Marco Ilsø
Spilletid 88 min.
Biopremiere 09.10.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Nu bliver skræk og rædsel simpelthen spredt med for gæv amatørånd, og det hele ligner lidt en udklædningsleg. ' Dannys dommedag' beder om at blive taget mere alvorligt, end den kan bære."

Berlingske
"Der er ansatser til gode gys, men lige når det for alvor skal til at være farligt, siver spændingen ud af scenen eller - endnu værre - erstattes af en vantro latter, når filmen gang på gang ikke følger sin egen indre logik..."

Jyllands-Posten
"...det er helt op til det unge cast at formidle angsten, og det lykkes desværre ikke. De har godt nok heller ikke meget at arbejde med. Det er synd, for det havde været fantastisk med en dansk monster-film, der ikke bare ville, men også kunne noget."

Information
"Resultatet er en film med ambitioner, men ikke ressourcer til at indfri dem alle."

Ekstra Bladet
"Det lykkes med andre ord ikke at finde balancen mellem firkantet socialrealisme og billig gru, men chokeffekterne virker såmænd udmærket, og i Peter Ganzlers Adam har man omridset til en interessant karakter, som man så alligevel ikke rigtigt bruger til noget."

B.T.
"Filmen savner et følelsesmæssigt engagement, der kan måle sig med genrens forbilleder, og udviklingen i karaktererne virker mere mekanisk end psykologisk betinget."

Cinemazone
"...er ikke en perfekt film, men den giver store forhåbninger til, at den danske filmbranche er andet end bestseller-filmatiseringer og kernefamiliefilm."

Ekko
"Problemet er ikke, at filmen savner psykologisk potentiale – konflikter mellem brødre kan være både bibelske og almindelige. Problemet er, at den ikke kan beslutte sig for, om den er dansk familiefilm eller reel dommedag."

Fakta

Medvirkende
Danny William Jøhnk Nielsen
William Thomas Garvey
Rie Emilie Werner Semmelroth
Lukas Marco Ilsø
Adam Peter Gantzler
Far Lars Mikkelsen
Mor Camilla Bendix
Fisker Allan Hyde
Skipper Claus Flygare
Biologilærer Thomas L. Corneliussen
Bag kameraet
Instruktion Martin Barnewitz
Produktion Caroline Blanco, Christian Potalivo
Manuskript Søren Grinderslev Hansen
Fotografi Martin Top Jacobsen
Klip Anders Albjerg Kristiansen
Scenografi Trine Padmo Olsen
Musik Karsten Fundal
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Monsterfilm
Nøgleord Brødre, Overlevelse
Premieredatoer
Biograf 09.10.2014
Dvd 09.02.2015
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 88 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Miso Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...