Amazonia - 3D (Amazonia)

Den tamme kapucinerabe Saï er født i fangenskab. Ejeren sætter Saï på et fragtfly, men et uvejr gør, at flyet styrter ned over Amazonas. Saï slipper fri af vraget og må nu klare sig alene i den store jungle. Vejen hjem bliver en udfordring for den lille abe, for nok er junglen flot og spændende, men den er også fuld af sultne rovdyr, giftige planter, strømfald og andre farer. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Thierry Ragobert
Spilletid 83 min.
Biopremiere 14.08.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Med sin (næsten) naturtro handling, fantastiske kamerateknik, sobre naturtilgang og enkle storhed er ' Amazonia' en sjælden og stærk oplevelse for alle aldersklasser."

Jyllands-Posten
"...vel er det vanvittigt at kunne komme så tæt på vilde dyr som leoparder, giftige edderkopper, krokodiller, og jeg skal komme efter dig, men desværre lykkes det ikke Ragobert at gøre de flotte optagelser til andet end netop dét."

Information
"Det er fascinerende at komme så tæt på de eksotiske dyr og deres hverdag, men der er dog ikke meget i Amazonia, man ikke har set før i nogle af tidens forbløffende tv-dokumentarserier om dyr og jungler."

Ekstra Bladet
"Bevares, 'Amazonia' er fantastisk fotograferet, og både et ungt og et modent publikum vil få præsenteret naturskønne billeder i en lind strøm af regnskovens fugle, fisk og anden fauna - dog alt sammen eksekveret i et meditativt og lettere søvnigt tempo."

B.T.
"Billederne er bjergtagende, og kapucinerabernes tilsyneladende evne til at agere er imponerende, godt hjulpet på vej af en dramatisk lydside. Men alt dette til trods har filmen svært ved at bevare sin spænding gennem 80 minutter."

Ekko
"Der er ikke nok gods i fortællingen, og Thierry Ragobert kan ikke sige sig fri for at tillægge dyrene menneskelige egenskaber. ... Filmen tør ikke stole på, at dyrene og det fantastiske naturoptagelser kan bære historien."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Thierry Ragobert
Produktion Laurent Baujard, Caio Gullane, Fabiano Gullane, Débora Ivanov, Gabriel Lacerda, Stéphane Millière
Manuskript Johanne Bernard, Luiz Bolognesi, Louis-Paul Desanges, John Kaylin, Luc Marescot, Thierry Ragobert
Fotografi Gustavo Hadba, Manuel Terán
Klip Thierry Ragobert, Nadine Verdier
Musik Bruno Coulais
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Dyrefilm
Nøgleord 3-D, Abe, Alene i naturen, Amazonas, Dyr, Flystyrt, Jungle, Overlevelse
Premieredatoer
Biograf 14.08.2014
Øvrige oplysninger
Land Brasilien, Frankrig
Sprog Portugisisk
Produktionsår 2013
Spilletid 83 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Canal+, France 2 Cinéma, Biloba, Gullane Filmes
Biodistributør Angel Films

Se også...