Drengen og verden (O Menino e o Mundo)

Drengen Cuca savner sin far, der er rejst væk med toget for at finde arbejde i en anden by. En nat bæres Cuca ud af sit soveværelsevindue af et vindpust. Vinden fører ham bort fra landsbyen og dybt ind i en fjern og magisk verden befolket af forunderlige væsener. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Alê Abreu
Spilletid 80 min.
Biopremiere 06.11.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Afventer stemmer
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Desværre kammer den legende alvor over i tung symbolik, en (nu igen tegnet) luftduel mellem reaktionens sorte ørn og folkelivets farverige fugl Føniks, før drengen på ' livets roadmovie' når frem."

Berlingske
"Der skal nok være nogen, der bliver utålmodige efter et mere mandhaftigt fortælletempo, men hvis man lader sig flyde med stregerne og musikken, åbner »Drengen og verden« en helt ny animationsverden."

Jyllands-Posten
"Den levende animation er ekstremt fascinerende, måske især for det voksne publikum, og særligt de mindste vil have svært ved at hitte rede i den dialogløse handling. Desuden er der et uhåndgribeligt element af uhygge i figurernes triste ansigter, der mest af alt ligner kranier."

Ekstra Bladet
"Jeg tror, at de fleste børn vil finde den ordløse historie en kende for abstrakt til at holde opmærksomheden fanget, mens det voksne publikum derimod vil finde den en kende for naiv og langtrukken på trods af de personlige animationer, der står i skærende kontrast til de store udstyrsstykker fra Pixar og DreamWorks."

Cinemazone
"...en film set gennem barnets øjne. En udmærket idé i starten, da det hele er sjov og leg, men foruroligende til sidst når verdens grusomheder pludselig bliver sat i barnligt relief."

Ekko
"Men man kan ikke undgå at sidde med fornemmelsen af, at det skulle have været en fin, lille kortfilm."

Fakta

Medvirkende
Bag kameraet
Instruktion Alê Abreu
Produktion Fernanda Carvalho, Tita Tessler
Manuskript Alê Abreu
Klip Alê Abreu
Musik Ruben Feffer, Gustavo Kurlat
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Animation
Nøgleord Tegnefilm
Premieredatoer
Biograf 06.11.2014
Øvrige oplysninger
Land Brasilien
Produktionsår 2013
Spilletid 80 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Biodistributør Øst for Paradis

Se også...