Eden

Der er grøde i 1990'ernes parisiske klubscene, hvor navne som Daft Punk danner skole med deres 'French Touch'-elektronica. Den litteraturstuderende Paul gør karriere som dj og samler sig et slæng af venner og kærester i nattelivet. Med årene opbygger han en niche inden for faget, men bakser også med økonomiske problemer og et tiltagende stofmisbrug. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Mia Hansen-Løve
Medvirkende Félix de Givry, Pauline Etienne, Vincent Macaigne, Hugo Conzelmann
Spilletid 131 min.
Biopremiere 17.09.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Mia Hansen-Løves fjerde spillefilm, ' Eden', skrevet med brormand Sven Hansen-Løve (de er begge pærefranske) er på sin egen lalleglade og ubeslutsomt langtrukne måde en rigtig god film, fordi det netop er det lalleglade og ubeslutsomme, der gennemstrømmer de 131 minutter."

Berlingske
"...selv om man kan indvende, at vi tilbringer rigelig tid med Paul i de godt to timer, filmen varer, rammer den tematisk så mange eksistentielle spørgsmål, at jeg hele vejen var dybt fascineret. Det er sjældent at være vidne til en hovedperson i en art cinemafilm, man ligefrem har lyst til at give et kæmpekram bagefter."

Jyllands-Posten
"Sven Hansen-Løve har været med til at udvikle og skrive manuskriptet, og man mærker ganske tydeligt, at her er tale om selvoplevede nedslag i et flydende erindret livsforløb."

Information
"... forførende og med genuin kærlighed til musikken. Men den trækker sin syndefaldsfortælling unødigt i langdrag."

Ekstra Bladet
"En både forudsigelig og velkendt historie, men fortalt med stor troværdighed og kærlighed til musikken og miljøet samt en sans for den sigende detalje, som alligevel gør den til en vedkommende oplevelse."

Cinemazone
"...Hansen-Løve formår netop ved at skildre så lang en periode med nysgerrigheden intakt hele vejen igennem også at få portrætteret tidens uafvendelige fremdrift og dens ødelæggende virkning på drømmerne og idealisterne. Det er smukt, lidt sørgeligt og frem for alt meget præcist og dygtigt skildret."

Ekko
"I tempo og struktur minder Eden i virkeligheden om et godt house-nummer. Den er lang og ganske monoton, men med konstante skift mellem en række gentagne temaer, der forandres og moduleres, uden at grundmelodien ændres."

Fakta

Medvirkende
Paul Vallée Félix de Givry
Louise Pauline Etienne
Arnaud Vincent Macaigne
Stan Hugo Conzelmann
Anaïs Zita Hanrot
Cyril Roman Kolinka
Quentin Hugo Bienvenu
Thomas Bangalter Vincent Lacoste
Guy-Manuel de Homem-Christo Arnaud Azoulay
Nico (Respect) Laurent Cazanave
Bag kameraet
Instruktion Mia Hansen-Løve
Produktion Charles Gillibert, Jimmy Price
Manuskript Mia Hansen-Løve, Sven Hansen-Løve
Fotografi Denis Lenoir
Klip Marion Monnier
Scenografi Anna Falguères
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, DJ, Musik, Paris
Premieredatoer
Biograf 17.09.2015
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Sprog Fransk
Produktionsår 2014
Spilletid 131 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab CG Cinéma
Biodistributør Camera Film

Se også...