En Genistreg, Eller Blot God?

4.0
Golfkrigen er lige slut, da fire amerikanske soldater drager ind i Irak for at stjæle det guld som Irak først har stjålet fra Kuwait.

Satirisk og politisk kommentar til Golfkrigen, der hvis den ses som ren krigsfilm, er en banal røverhistorie med okay actionscener, men intet specielt.

Men som ofte morsomt og indimellem også lidt grotesk historie, med spidse iagttagelser om hvorfor USA gik i krig for at befri Kuwait (menneskerettigheder min bare røv, det drejede sig om kroner og øre, målt i olie) og hvem der måtte betale prisen (den irakiske befolkning, som blev totalt svigtet efter krigen).

Selve grundhistorien er en typisk og ofte set historie, hvor tre banditter ender med at redde en masse mennesker, så den er lidt af en kliche, men danner også kun rammen til at skyde med skarpt fra instruktørens side.

Så 'Three Kings' er bedre end den lyder, hvis man læser hvad den handler om. Men om det er en genistreg af instruktøren, at pakke sit budskab ind i en mainstreamfilm for at nå ud til det brede publikum, eller om det trækker ned, kan der være delte meninger om. Men personligt synes jeg ikke det gjorde filmen bedre.

Clooney, Wahlberg og resten af skuespillerne gør det fint.
Three Kings