Underholdende Husmus

4.0
Den kære lille talende mus (Fox), som er medlem af familien Little, får en god ven (Griffith), men hun viser sig ikke at have reelle hensigter.

Noget så sjældent som en rigtig god amerikansk børne- og familiefilm, hvor man har forstået at holde en rimelig spilletid, altså ikke for lang, og hvor humoren og tempoet er så godt afstemt, at ingen burde kede sig eller føle den hysterisk forjaget, selv om der er gang i den hen imod den medrivende og dybt underholdende slutning.

Indrømmet, det er en børnefilm med stort B, men en del af humoren er alligevel så skæg og tilpas sort, at jeg faktisk morede mig særdeles godt. Lane som ligger stemmer til husets arrogante kat, Snowball, leverer i hvert fald så gennemført sjov en præstation, at det er tæt på at jeg kan anbefale filmen til voksne mennesker der har lidt af barnesindet i behold.

Selvfølgelig er det flere pædagogiske korrekte budskaber og velmenende moraler som man som voksen normalt ville irritere sig over, men her serveres de så de er til at sluge, og det er gode budskaber for børn i en toer som på alle måder overgår den første film.

Fox stemme passer godt til filmens hovedperson, Woods er dejlig led som skurk og filmens rigtige skuespillere gør en mere elskværdig figur her end forrige gang. Effekterne, altså de talende dyr med en masse menneskelige egenskaber, er også ganske gode, selv om man selvfølgelig ser at her er tale om computerskabte billeder.
Stuart Little 2 (org. version)