Troy er kanon men

5.0
den følger langtfra Homers Iliade. Det er tydeligt at der er ændret på handlingen til fordel for fortællingen, men jeg mener ikke det gør så meget... Min oldtidskundskabslærer gik helt bersærk da hun havde set filmen og jeg spurgte om hendes mening; hun er jo, i kraft af sit arbejde, inkarneret "iliadist", og derfor havde den ikke levet op til hendes forventninger.
Iliaden har meget mere med guderne at gøre, jeg mener at kun få gange bliver Zeus nævnt i filmen, hvorimod han er nævnt uafbrudt i iliaden. Tiden er også skudt noget forbi, i filmen foregår krigen over meget kort tid, mens achaierne (grækerne) har belejret Trojas strand i 10 el. 12 år før den reelle krig starter.
Da Achilleus dræber Hektor, spænder han ham ganske rigtigt fast bag på vognen, men hvor han i modsætning til filmen kører hjem i lejren, vælger han i Iliaden at kører rundt om Olympen i 14 dage...
JEg mener ikke at det gør noget, at filmen ikke følger disse og andre begivenheder til punkt og prikke, da fortællingen for den, der første gang stifter bekendtskab med krigen ville drukne i oplysninger. Istedet glæder jeg mig over en visuelt fantastisk film, der i øvrigt giver et godt billede af begivenhederne i datidens Grækenland, som er nyttigt at have i baghovedet, nu hvor jeg skal op i oldtidskundskab på fredag ;)
Troja