Det ku' vær' så godt...

3.0
Man håber jo på en "Gladiator" en i ny indpakning - og inspirationen er tydelig. Men Troja kommer aldrig i nærheden af Gladiator eller Ringenes Herre (som den også forsøger at udfordre i kampscener).

Forlægget - Illiaden - er genialt, men det lever filmen slet ikke op til. Den er underholdende, ja, men den forsøger at være en storfilm, og dét er den afgjort ikke.

Kameraføringen og lyset i denne film er - i modsætning til Gladiator - fuldstændig uinspireret. To solopgange, hvor solen endda tilsyneladende stiger op i Vest er højdepunkterne.

Kulisserne er et kapitel for sig. Troja synes at være byen med kun én side: forsiden, hvor man ifølge fast tradition angriber! I LOTRs Helms Deep er der en hel del mere logik i, at der kun kan angribes fra én side.

Det mest skuffende ved filmen er, at der er et kæmpe filmatiseringspotentiale i Illiaden, og det bliver slet ikke udnyttet godt nok. Dårligt manuskript, kedelig instruktion og kameraføring forhindrer denne film i at lette.

Peter O´toole gør det godt. Orlando Bloom, Sean Bean og Brad Pitt gør, hvad instruktøren har bedt dem om. Eric Bana er kedelig, og den (ikke tilstrækkeligt) skønne Helene totalt talentløs.

Middelkarakter for underholdningsværdien.
Troja