Slo-Mo overkill!!

1.0
"Hard Target" var John Woo's første forsøg på at slå igennem i Hollywood og i betragtning af at han har lavet så fængende og eminente actionfilm som "The Killer", "Hardboiled" og "Bullet In The Head" forstår jeg ganske enkelt ikke hvordan han har kunnet strikke en så elendig film sammen og den forbliver næppe andet end en forfærdelig skamplet på hans CV for selv hardcore-fans af instruktøren må altså føle sig snydt...

Jean-Claude spiller hårdkogt sømand med en fortid som "top notch"-soldat og det kommer vel næppe som et chok for nogen! Men nu er han mere eller mindre arbejdsløs, har anlagt puddel-garn og iført sig selv et par stramme cowboybukser og en lang sort frakke med alt for korte ærmer, så fremad er det ikke just gået for ham! Nu møder han så den "smukke" Nat, spillet af en uforståeligt irriterende og ualmindelig talentløs Yancy Butler. Jeg mener, hvem har nogensinde bildt hende ind at hun kan komme nogen steder i denne branche med et så elendigt anlæg for skuespil! Jean-Claude lyser jo nærmest op som en ren De Niro i forhold til hende!!! Men om ikke andet kan hun ikke finde sin far og Van Damme tilbyder så sin hjælp! De finder hurtigt ud af at han er død og borte og der er egentlig ingen grund til at Yancy ikke fordufter og giver Van Damme lidt albuerum til at lave et par kolbøtter og håndkantslag... men hun nægter at forsvinde og det giver naturligvis anledning til at sparke tv'et i smadder!! Men de kommer i hvert fald på sporet af stygge Lance Henriksen der står i spidsen for en bande der arrangerer menneskejagt og hurtigt bliver Van Damme, der selvfølgelig kan en ting eller to, det næste mål... også kendt som "the Hard Target"! Ja, så spændende og indviklet er det og som man nok kan forstå giver Van Damme ikke op uden videre og giver naturligvis Lance og hans banditter kamp til stregen!

Skuespillet er et kapitel for sig! Sjældent har man set en film med så elendigt og ubrugeligt skuespil!!! Van Damme er vanen tro forfærdelig og det samme gælder Lance Henriksen! Yancy Butler har vi hørt rigeligt om og jeg tror at de færreste der har set filmen vil tænke tilbage på hende som et af filmens "highlights"!! Persongalleriet er også proppet med klicheer og vi har alt fra den onde forretningsmand og hans sadistiske handlanger til den pæne, men alligevel handlekraftge unge dame, "who certainly knows how to handle herself"! Det er normalt denne rolle der er kilde til den største frustration og "Hard Target" er som før nævnt ingen undtagelse! For at det ikke skal være løgn finder vi endda "den skøre professor" der her skal forestille at være Van Dammes onkel! Han er en underlig fætter de "tilfældigvis" lige kommer forbi (de bliver jaget gennem en skov, hvor hans hus åbenbart ligger... What a coincidence!!) og hvis man havde været 10 år havde man måske syntes han var sjov man han er ligesom alle andre i filmen komplet utålelig og bliver næsten ligeså irriterende som Yancy!!!

Og så var vi nogen der gik og troede at John Woo var opfindsom og vidste hvordan man skruede effektiv og underholdende action, slow motion og alt det der sammen! Men ak, filmen her er heller ikke på dette punkt noget at råbe hurra eller bare "det her er ok" for... for det første han John Woo bare ikke kunnet styre sin slow motion-maskine og den er tydeligvis gået amok for hvert andet øjeblik er der slow motion!! Det gælder også når man bare ser Van Damme komme vadende, med hockeyhåret svingende til alle sider, eller Lance der drejer hovedet og kigger ondt på alt og alle! Det bliver simpelthen for meget og bare efter 10 min. er man aldeles irriteret og istedet for at gøre actionscenerne bedre bliver de bare dumme og trælse for der er vitterligt ikke en skudduel hvor der ikke er slo-mo i!! Og actiondelen, som man da kunne forvente noget af, er også triviel og fuldstændig uden ben i! Og oven i købet er den stoppet til randen med så mange platheder, at jeg ikke har tal på dem! Der er alt hvad hjertet af uransagelige årsager kunne begære og man kan ikke andet en falde grædende sammen når Van Damme stiller sig op på motorcyklen, som han er ganske ferm til at køre på selvom han eftersigende ikke har noget kørekort, og flyver hen over taget på en bil eller når han slår en latterlig dårligt lavet slange bevidstløs og derefter laver en åndssvag urealistisk fælde ud af den! Og så kan Van Damme naturligvis heller ikke dy sig for at lave en hulens masse saltamortaler og "flick flacks" ind imellem og alle gangene er det utrolig tydeligt, at han sætter af fra en trampolin og flyver et godt stykker op i luften! Det bliver ganske enkelt så tåbeligt at man ikke engang kan more sig og grine af filmen... og så er det godt nok ved at være ringe!!!

Det kommer ikke bag på mig at Van Damme medvirker i en så dårlig film, men at John Woo overhovedet kan lave sådan noget overgår min forstand! Det må helt ærligt være svært at lave så lam en film!!! Det er som om John Woo bevidst er stilet efter at lave en elendig film, for ikke nok med at skuespillet, persongalleriet og handlingen er rædselsvækkende dårligt så bliver hans varemærke, nemlig actiondelen, også pinliggjort vha. "slo-mo overkills", latterligheder og en god del uopfindsomhed!! Prikken og i'et er at Lance Henriksens højre hånd hedder Pik... og det siger desværre alt om denne film som ingen bør se eller huske John Woo, der trods alt har lavet glimrende film i Hollywood, for... det fortjener han alligevel ikke!!

Og så er det ligefrem foruroligende at Das Gott kan give filmen 5 stjerner...
Hard Target