Corkey Ford

macgyver4ever_7@hotmail.com
Min interesse i film har ingen egentlig oprindelse, den har bare ligesom altid været der, og da min filmsmag bestemt er i den brede ende af skalaen, har jeg aldrig haft en reel yndlingsgenre, og jeg kan sågar med grundig overtalelse sætte mig til rette for at se en romantisk komedie. Jeg bliver dog som regel tiltrukket af film med en stærk visuel kraft, helst i form af flot kameraføring, et kreativt filmisk univers eller ganske enkelt stemningsmættede billeder. Deruodver lægger jeg meget vægt på godt skuespil, et godt "score", og isærdeleshed en god historie, hvad enten den er spændende, sjov, eller rørende.

Mit filmiske yndlingsårti (ja, faktisk yndlingsårti på alle områder!) må uden tvivl være 80'erne, da dette årti mere end noget andet årti har disket op med flertallet af de mest seværdige film, jeg kan mindes at have set. Flere på min top 25 har derfor også deres udgivelseår i 80'erne. Det er alt ligefra kitschede actionfilm med Arnold Schwarzenegger og science fiction film ala "The Thing" til samfundskritiske dramaer som "Wall Street" og kulørte gangsterfilm som "Scarface" - 80'erne havde det hele. Der er ganske enkelt bare en særlig magi ved filmene fra dette årti, som jeg har svært ved at sætte ord på, men altid har fundet dragende.

Min top 25 skal i det hele taget bare ses som film, der om noget har gjort stort indtryk på mig, og som jeg til hver en tid kan hive ned fra reolen og nyde."I'm just a happy camper... Rockin' & rollin'!"
- American Psycho