You gotta love it!!

6.0
"Did we hit a cow?"
"No, cows don't burn that much!!"

Det er blot en ud af mange umanerligt sjove, måske lidt platte, dialoger som pryder "Free Money", der muligvis ikke er nogen original, men utrolig vittig og fantastisk morsom film! Dens model er set utallige gange før: 2 tabere ser alle tiders mulighed for at tjene kassen og røver derfor et tog! Derfra går alt skævt og det kommer der så en masse hurlumhej ud af! Men selvom den ikke er dybt original er den altså bare så utrolig morsom at man er nødt til at give efter og lade sig underholde på bedste vis...

Filmen handler om Bud og Larry (hhv. spillet af Charlie Sheen og Thomas Haden Church) der gifter sig med The Swedes (spillet af en oversminket Marlon Brando) to døtre og det bliver livet ikke just meget nemmere af! De to bliver sat til hårdt arbejde og undertvunget hård disciplin og The Swede styrer med andre ord deres liv!! Bud finder dog ud af at en lysere fremtid ikke er helt uopnåelig og han planlægger hvordan de to "uheldige helte" skal røve et tog fyldt med gamle, lasede pengesedler! Det skal naturligvis ikke gå helt som smurt i olie og Bud og Larry må gå grueligt meget igennem for at slippe væk med livet i behold! Det lyder måske ikke som nogen himmelråbende orginal eller nyskabende historie, men den slags film er sjældent blevet udført så godt som i dette tilfælde! Filmen er for det første proppet med mere eller mindre kendte ansigter og selv en kendis som David Arquette har sagt ja, til en rolle som bilhandler og han medvirker kun i noget der ligner 20 sekunder og det samme gælder Martin Sheen som "den nye fængselsinspektør"... for det andet er filmen spækket med et vældig speget persongalleri der overraskende nok ikke er stoppet til med klicheer! Blandt andet er den canadiske vagtmand virkelig sjov og i det hele taget er seancen hvor Charlie Sheen røver toget en hylende morsom affære!

Hele filmen er faktisk utrolig sjov og jeg må være ærlig og sige at jeg ingen forventinger havde til den da jeg så den for første gang og jeg valgte den kun fordi jeg så Charlie Sheen medvirkede! Men jeg blev yderst positivt overrasket og "Free Money" er en fantastisk vittig og forfriskende affære og Charlie, der ikke er kendt for at være den bedste skuespiller "in the history of acting" spiller ganske godt selvom rollen i "Platoon" stadig må siges at være karrierens højdepunkt! Alle andre medvirkende leverer også glimrende præstationer og alle virker meget oplagte. Dertil er det også rart at se Marlon Brando i noget der kunne minde om en interessant rolle og han er i alle tilfælde fremragende som den psykopatiske fængselsinspektør, The Swede!!

Filmen byder på så mange sjove scener og man skal være noget af en kyniker hvis ikke man kan nyde denne film! Humoren er måske ikke på vildt højt og intelligent niveau, men jeg har sjældent været så godt og morsomt underholdt af en svindlerkomedie!! Der er så mange scener der virkelig skriger på kultstatus og det er underligt at filmen er blevet så slemt overset som den er... Personligt er jeg helt vild med den og den lægger helt sikkert på andenpladsen på min top-3 over de bedste film jeg har set... og det siger, tro det eller ej, ikke så lidt!!
Free Money