Særdeles "Bad Company"!!

2.0
Ujævn og sjældent underholdende actionkomedie, sat i scene af veteranen Joel Schumacher, der tydeligvis ikke føler sig særlig tilpas i "Buddy-comedy"-genren!

Chris Rock og Anthony Hopkins står i spidsen for denne yderst middelmådige film, hvor hverken handling, humor eller action hænger særlig godt sammen! Historien om Chris Rock, en gade-hustler uden noget specielt mål i livet, der bliver rekrutteret da hans hidtil ukendte bror, der arbejdede som CIA agent, bliver myrdet på en mission, er både ret åndssvag og urealistisk, men også temmelige usammenhængende! Anthony Hopkins' karakter kommer ind da netop han skal stå for den forhastede agent-træning af Rock inden han må træde i sin afdøde brors hjemmesutter og tage kampen op mod de klassiske, russiske mafiabosser og hidsige labaner!

Eftersom Hopkins tilsyneladende er en seriøs og dygtig agent og Rock en værre lømmel skal mødet mellem dem naturligvis frembringe et væld af sjove stunder og opfindsomme vittigheder! Problemet er blot at det aldrig finder sted for "Bad Company" er ikke nogen særlig sjov film! Chris Rock plejer dog ellers normalt at være god for et par sjove episoder, men han har åbenbart ikke haft meget at arbjede med i dette tilfælde! Han virker heller ikke spor veloplagt og det er vel egentlig også med god grund for filmen kan simpelthen ikke byde på noget i nogen nævneværdig kvalitet! Hopkins føler sig tydeligvis, som man måske kunne have forudsagt, ikke sønderlig tilpas i denne film og hans præstation er en blandet fornøjelse! Han har et par lidet vittige one-liners, men overlader sådan set scenen til Rock og selvom han er med hele vejen igennem står han faktisk bare i baggrunden i hver eneste scene!
Så i betragtning af at filmen kategoriseres som en actionkomedie, er her ikke meget at komme efter! Gudbevares, der er dog af og til steder hvor man knebent må trække på smilebåndet, men humoren rykker bare ikke på noget som helst tidspunkt...

Selve plottet er jo selvfølgelig også i den tynde ende af skalaen og selvom Joel Schumacher ofte arbejder med velovervejet materiale, så virker dette plot slet ikke gennemarbejdet! Historien er af typen enhver kunne have bikset sammen og med plothuller på størrelse med Vermont er der ikke meget at stille op! Ligesom actiondelen er det hele en noget tvivlsom, kedelig og ganske uinspirerende omgang! I de fleste tilfælde plejer actionkomedier, der hverken har plot eller underholdende action, at overleve på humor, men eftersom dette ikke er et kendt fænomen i denne film sidder Rock og co. temmelig surt i det!

Men det mest bemærkelsesværdige er faktisk at man i instruktørstolen kan finde Joel Schumacher! Manden der har givet også fremragende film som "Falling Down" og "A Time To Kill", hvilket jo begge var to alvorligt mente film!! Derfor er det også svært ikke at bemærke at Schumacher bestemt ikke føler sig hjemme i denne genre og at ligegyldigt tjubang ikke hører til blandt hans forcer! Vi har før set det med "Batman"-filmene, "Batman 4ever" og "Batman & Robin", og det har bevist at Joel helst skal have noget alvorligt ment materiale at arbejde med før at projektet kan anråbes som "vellykket"!! Men der er absolut intet alvorligt over "Bad Company" og når filmen dumper på alle leder og kanter er det svært for en ellers positiv seer at forblive tilfreds!
Bad Company