I am tze Tørminatår!

4.0
Rart at se arnold tilbage i den eneste rolle han nogenlunde har styr på: Hårdtslående actionhelt! Og han gør det bestemt også bedre end kolleger som Dolph Lundgren, Steven Seagal og Vin Diesel!!! Dette 3. og sikkert ikke sidste kapitel af terminator-trilogien, som den end til videre kan bryste sig af at være, er noget af det vildeste der har ramt biograferne i år!

Dette er simpelthen et actionmarathon og der er sandelig ikke sparet på eksplosionerne! Arnold og co. kastes ud i et forrygende og hæsblæsende eventyr og kæmpegøppene har sjældent mere end 5 min. af gangen til at få vejret igen før de atter må tage kampen op! Handlingen er det der skuffer mest! Man kunne have håbet på et lidt bedre og mere gennemtænkt plot end blot en modernisering af 2'eren! For det er hvad det i bund og grund er! Hvad Kristanna Loken fimser rundt for vides ikke for hun er særdeles upassende som koldblodig dræbermaskine! hun og Claire Danes, der dog gør det ok, giver desværre filmen et lidt teenage-agtigt look og det svækker filmen!!

Humoren, som der i dette afsnit ikke er sparet på, giver filmen et selvironisk ydre der kaster et sarkastisk blik på det aldrende 80'er koncept! Filmen lægger ellers ud i stil med de 2 foregående, men efter arnold har haft "queer gear" på i form af et par stjerneformede solbriller bliver filmen herfra ret svær at tage alvorlig! "speak to the hand!"-sætningen fyrer Arnold da også af mod en uskyldig tankpasser efter han nærmest har rippet butikken for alt fra chokoladekiks til tørret kød! Hvor de 2 foregående film mere har bygget på uhygge og rædsel tager humoren og selvironien over i 3'eren og det er lidt en skam for det reducerer filmen fra at være en seværdig sci-fi actionfilm med et godt budskab til at være en mainstream hollywood samlebånds produktion!! Personligt mener jeg at konceptet holder selv idag og jeg tror på at Cameron havde gjort et bedre stykke arbjede end Mostow!!!

Selvfølgelig er actionelementerne det væsentlige og dem er der på ingen måde sparet på, men jeg havde gerne set lidt mere ny handling end det jeg var vidne til idag!! Herligt at se Arnold tilbage på en "grusflytter", altså en kværn alias motorcykel til dem der stadig skulle være i tvivl! Men alt i alt fik jeg valuta for pengene eller rettere sagt action for det var det jeg betalte mine 55 kr. for!!!!! Herligt uforpligtende og en dag i Arnolds selvskab er jo heller ikke at kimse af!!!!!
Terminator 3: Rise of the Machines