Tell my wife that I love her!!

3.0
En ovenud patriotisk Hollywood krigsfilm, den slags der bliver lavet alt for mange af nu om dage...

Mel Gibson og et par andre udmærkede skuespillere er filmens lyspunkt og uden at være fantastiske er de alligevel ok! Fotograferingen er også glimrende, også uden at være fantastisk, men det er set før og bestemt også bedre! Man bliver heller aldrig grebet eller rørt for så gode er skuespillerne, manuskriptet, for ikke at sige filmen åbenbart ikke!

"Platoon", "Deerhunter", "Jacknife" og "Acapolypse Now" er klart de bedste vietnam krigsfilm til dato og "We were soldiers" kan faktisk ikke sammenlignes med nogen af disse da den ligger betydeligt under det niveau disse film sætter! Den kan nærmere sammenlignes med "Black Hawk Down", der lissom denne bliver hæmmet af kvalm amerikansk heltedyrkelse og hvor modstanderne (her, vietnamesere og i BHD somaliere) udstilles som "creatures of the dark", undskyld udtrykket, men det er ikke meget galt!

Vildt realistisk er den heller ikke, men det er dog ikke på den kant filmen fejler mest! Det er uden tvivl den lettere irriterende patrioisme der hænger som en sort sky over hele seancen! Kunne helt sikkert ha' blevet en kanon film, men blev den lissom BHD ikke! En fesen, kold og ligegyldig omgang junglekrig...



"... But the yoghurt is also cursed!!"
- Wicked salesman from "The Simpsons"
We Were Soldiers