Flot gangsterfilm!!

5.0
Endnu en gang er mit navn blevet udnyttet til egen personlig vinding!! Eller i hvert fald brugt uden tilladelse og det er altså træls! Jeg havde nemlig ikke set "Scarface" før end i går hvor jeg så den på VHS (købt for 19,50... se det er et røverkøb!), men jeg er dog enig med mit nemesis om at filmen er blandt de bedste gangsterfilm i historien! Men så voldelig og ubehagelig som den har rygte for at være kan jeg dog ikke forstå! Der er en ubehagelig scene hvor Tonys ven bliver skåret i smadder af Hector "The Toad's" berygtede motorsav og ja, den er klam! Og selvom man ikke ser ret meget har jeg nu aldrig været den store tilhænger af sprøjtende blod eller fundet det sønderlig festligt! Men Hector får sin bekomst og bliver nakket af Tony efter Manny og en anden gut stormer lejligheden med "machine guns & heavy artillery"!!

Men filmen er utrolig underholdende selvom en del scener virker en tand for lange og nogen sagtens kunne have været undværet! Men trods lidt langtrukkenhed er filmen en udsøgt fornøjelse og er uomtvisteligt en sand klassiker og rollen som Tony Montana bør bestemt være arkiveret under "Al Pacinos glansroller"! Jo mere magt Tony får jo skørere bliver han og det har Al Pacino formået at skildre på forrygende vis!

Så alt i alt er "Scarface" betstemt værd af se og hvis man før i tiden har holdt afstand pga volden så kan godt nærme sig for det er altså ude på overdrevet hvad den "afsindige" vold i filmen angår! Når man blot har overstået "motorsavs massakren", som nu engang er slem (og med "slem" skal det forstås sådan, at man altså ikke ser ret meget og at det mest sprøjtende blod, hvilket jo også er... ja, slemt nok!), er det småt med brutal vold eller tæsk med baseball bats! Faktisk er dette en af de første gangsterfilm jeg har set hvor der ikke er nogen der bliver tæsket til døde, eller i hvert fald får slemme knubs af adskillge slag til ansigt og underregioner..!

Og som Congressman Alex Shrub havde sagt det: "Gangs are a myth put out by the liberal elite to patronize and demean the working class! Crime is caused by unemployment and lazy people! What kind of rightminded youngster with a poor background would spend his time stealing things and posing in silly clothes when he could be getting ahead with a minimumwage job and making his parents proud! Why would anyone want to threaten THAT great future!? You see, if you had job, would you steal a car? Of course not! And if you had a highrise condo, a mistress or a private parking lot would you run around causing havoc, be spinning on your back, poppin' & lockin' ..!? Not a chance! My solution is easy: If you ain't got a job: starve, and get out of administration, by force if neseccary, and STARVE!!!!"


desuden er det fedste citat i filmen uden tvivl: "Don't get high on your supply"!!! I tell you, that's the shit, that's the shit right there!!
Scarface