Veloplagte løjer!

4.0
Tucker og Sheen lægger op til dans i en veloplagt og voldsomt underholdende actionkomedie der med mange vittige indfald og gedigne actionsekvenser muligvis ikke formår at løfte sig meget over det sædvanlige niveau, men derimod at levere en sjov, underholdende og hyggelig actionkomedie der sjældent er set bedre og mere vellykket...

Franklin (Tucker) er "street hustleren" der bliver sat bag tremmer af tv-journalisten James Russell (Sheen) efter et lettere mislykket interview! Under en fangetransport bliver Franklin ved et tilfælde reddet af en flok væmmelige franske gangstere der dog gik efter superskurken Raymond Villard (Gérard Ismaël)! De forsøger efterfølgende at gøre kål på Franklin, men han slipper væk, dog blot for at finde sig selv anklaget og eftersøgt for at være involveret i angrebet på fangetransporten! Han opsøger James Russell, der tilsyneladende er den eneste der tror på Franklins uskyld og disse to slår pjalterne sammen og bliver mere eller mindre indviklet i en kamp mod de førnævnte ualmindeligt fæle franske gangstere!

Oplægget ligner utvivlsomt noget alle har set et par og 100 gange før, hvilket sikkert også er tilfældet, men "Money Talks" historie bliver eksekveret med så megen charme, humor, vittige optrin og underholdende action at selve den koldeste kyniker og filmnørd må give efter! Skuespillerne virker oplagte og især gør Chris Tucker væsen af sig ved en aldeles humoristisk og morsom rolle, der godt nok ligner alt andet han har spillet før, men det ændrer ikke på at Franklin Hatchett er en ubetalelig morsom og ganske ulidelig, dog på den gode måde, karakter! Charlie Sheen må siges at spille på automoatpiloten, noget han har gjort lige siden karrierens højdepunkt i 1986, "Platoon", men om ikke andet må "Money Talks" ses som en af de bedste film han har medvirket i de sidste par år! Senere film som "No Code of Conduct" (1998) har ikke just pyntet på Charlies noget slidte og tvivlsomt attraktive cv, men denne film reddede dog lidt af æren før det gik helt galt! Generelt er skuespillet ikke noget at råbe hurra for, selvom det virker efter hensigten, og skurken Villard, spillet af Gérard Ismaël, er dog også dejligt karrikeret og overdrevet fæl hvilket passer fint til en hyggelig, ublodig og underholdende actionkomedie!

"Money Talks" er ikke stor kunst, men til gengæld uforpligtende tjubang og vellavet Hollywood-underholdning der uden at sætte standarder for hverken genre eller noget andet, virkelig har fat i noget af det rigtige! Underholdende action, vittige gags og generelt veloplaeet skuespillere der højst sandsynligt har moret sig under optagelserne...
Alt i alt en befriende uhøjtidelig og hyggelig actionkomedie og som gammel Charlie Sheen fan er denne svær at komme uden om!



"Ok, you big abe... Get a snoopful of this gasbomb!!"
- Mr. Burns, "The Simpsons"
Money Talks