legal alien

2.0
Europæisk produceret martial arts/actionfilm, hvor filmmageren Luc Besson har været i sit topkommercielle hjørne og nedskrevet skitsen til dette uophidsende samlebåndsprodukt. Det endelige ansvar er dog lagt i hænderne på instruktørdebutanten Chris Nahun, der muligvis har udmærket styr over sin mtv/reklamefilmsæstetik, men han har til gengæld ingen flair eller talent for at fortælle en sammenhængende eller flydende historie, der fænger publikum.

Hovedattraktionen i denne tanketomme, stedvis overprætentiøse, men uforpligtende underholdningsfilm, er utvivlsomt en adræt Jet Li, der stadig kan imponere med sine fysiske kampegenskaber. Kampsekvenserne er en sand og brutal fornøjelse at overvære, men disse bliver aldrig en integreret del af handlingen, og Kiss of the Dragon svinger ueffent og fragmentarisk mellem hæsblæsende actionscener og følsomme udfoldelser. Det er muligvis respektindgydende, at Nahun og co. har forsøgt at inkorporere et mere menneskeligt aspekt i filmen, men troværdigheden og seværdigheden falder fuldstændig til jorden i de mere følelsesladede sekvenser, hvor det hele bliver så pinligt og konstrueret, at man krummer tæer til bristepunktet. Jeg har altid fundet Bridget Fonda røvirriterende som skuespillerinde, og hendes medvirken i Kiss of the Dragon ændrer ikke mit synspunkt. Værre og mere utålelig er dog Thecky Karyo, der overspiller rædselsfuldt som hensynsløs overbetjent.

På trods af enkelte forsøg med dybere stik, så er Kiss of the Dragon en overfladisk, hamrende uintelligent og uoriginal film, der ikke har særlig meget at byde må, andet end Li’s flotte udfoldelser, der prøver at godtgøre for massive ulogiske plothuller. Nahun er i sin klippestil alt for energisk, hvor disse er så intense og tætpakkede, at det går ud over overskueligheden. Desuden beror han sig for meget på overeksponeret og hårdtpumpet (rap)musik til at skabe en spænding og stemning, og det lykkedes slet ikke! Kiss of the Dragon er en håbløs, om end velproduceret, undværlig film, næsten uden nogen form for rosværdig indhold.
Kiss of the Dragon