- Ikke meget at tolke -

3.0
Med et sandt stjernepar i hovedrollerne samt et solidt og rutineret hold bag kameraet kan man ikke undgå at gøre sig nogle halvstore forhåbninger med denne thriller.

Desværre lever den ikke op til disse forhåbninger. Plottet er overraskende glat og slet ikke så raffineret, som man have håbet, og heller ikke særlig politisk spændende, som filmen ellers var blevet lanceret som, idet den bl.a. som den første film nogensinde er filmet ”on location” i FN’s hovedkvarter.

Spændingen er der dog og man fastholdes. Særligt hen imod slutningen hvor klimaks fungerer rigtig godt. Desværre gør filmen brug af alt for mange spændingsfilm-klichéer undervejs, og man kommer derfor aldrig helt ud på kanten af sædet. Også på grund af den banale menneskelige historie, som filmen halvhjertet og klodset prøver at fortælle midt i den ellers vellykkede afslutning. Det er simpelthen for ordinært og lige efter bogen i en sådan grad, at filmen er lige ved at skyde sig selv i sænk her.

Den skal dog have tre stjerner, da den trods alt har sine medrivende øjeblikke, og trods det lidt banale plot, så kan den ikke kaldes decideret mislykket. Den lever dog langt fra op til ens forventninger, og man føler sig ærlig talt en smule snydt, når rulleteksterne går i gang. Lidt ærgerligt.
Tolken - The Interpreter