Metervare Af En Tidligere Mester

3.0
Tolk (Kidman) ansat i FN-bygningen i New York, overhører tilfældigt en samtale om planer for at myrde en afrikansk diktator, når han skal tale for FN-forsamlingen. FBI-agenten Keller (Penn) sættes på sagen, der er meget speget end som så.

Mekanisk og langsommelig thriller af den engang så kvalitative Pollack, der atter vender sig mod den gammeldags spændingsfilm, hvor han før har fejret store succeser.

Denne her kan i bedste fald kaldes solidt og godt håndværk, der har sine momentvise perioder af spænding og overraskelser, men uden at hæve sig op og skille sig ud fra mængden af andre hæderlige film i genren.

Karaktererne virker uinteressante, replikkerne fænger ikke og plottet får aldrig helt fat i en som tilskuer, mens historien kører for meget i tomgang i en del scener, hvor Pollack givetvis har prøvet at fylde indhold i hans personer, men forgæves.

Kidman klarer da sin rolle okay, men er mange gange set spille bedre, også i dårligere roller. Penn derimod finder jeg falder helt igennem, i hans portræt af en tynget (er de ikke næsten altid det) FBI-agent, der kæmper med tabet over sin kone, der er blevet dræbt i en bilulykke. Han virker uinspirerende og mangler gennemslagskraft, så man tror på og føler med ham. Jesper Christensen, der ofte spiller røven ud af bukserne i de danske film han medvirker i, gør som så mange andre gange han har taget en international rolle, ikke en overbevisende figur.

Jeg havde ærligt forventet mig mere af en gammel mester som Pollack, oplægget til en fængende politisk thriller var tilstede, men kigger man på hans senere film, burde jeg måske ikke have været så overrasket.
Tolken - The Interpreter